To je to što me zanima!

Novi val napada u Francuskoj: Pucnjava, eksplozija, bombe...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U pucnjavi u predgrađu Pariza poginula je policajka; Eksplozija u restoranu u blizini džamije na istoku zemlje; U Le Mansu u dvorište džamije bačene su granate...
Vidi originalni članak

Policajka koju je nepoznati napadač upucao u četvrtak ujutro u predgrađu Pariza je preminula. U pucnjavi je teško ozlijeđen još jedan muškarac, navodno zaposlenik komunalnog. Napadač je zapucao iz automatskog oružja rano ujutro u Montrougeu, predgrađu Pariza, a zatim pobjegao u podzemnu željeznicu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sastanak državnog vrha napustio je ministar unutarnjih poslov a Bernard Cazeneuve koji se uputio na mjesto incidenta. Potvrdio je da je jedan muškarac uhićen, no drugog još traže.

Policija je objavila da zasad nije poznato je li pucnjava povezana s jučerašnjim terorističkom napadom na redakciju satiričkog lista Charles Hebdo u kojem je ubijeno 12 ljudi. No BBC-jev novinar koji je na terenu, javlja kako mu se čini da policija sumnja da je napad ipak na neki način povezan s jučerašnjim masakrom u redakciji.

Do pucnjave došlo zbog prometne nesreće?

iTELE pak javlja da je do pucnjave došlo nakon prometne nesreće. Nakon što je vozačima prišla policajka, jedan od njih je počeo pucati. Navodno je nesretnu ženu pogodio u leđa.

Eksplozija u blizini džamije na istoku Francuske

U restoranu smještenom blizu džamije u Villefranche-sur-Saone, na istoku Francuske, eksplodirala je bomba . Policija je dojavu zaprimila oko 6 ujutro, javljaju lokalne novine Le Progress.

Eksplozija je oštetila prozor na obližnjem restoranu brze hrane. Na mjesto događaja stigli su vatrogasci i policija, javlja RT.

Zasad nema informacija o ozlijeđenima. Nije poznato što je izazvalo eksploziju.

No, Perrut Bernard, gradonačelnik Villefranche-sur-Saona, izjavio je za francuske medije kako se boji da je eksplozija povezana s napadom na redakciju magazina 'Charlie Hebdo'.

Bacili granate i pucali na džamiju

U noći na četvrtak četiri granate bačene su u dvorište džamije u gradu Le Mansu. Tri nisu eksplodirale te nitko nije ozlijeđen. Policija još ne zna tko je počinitelj. Osim granata, netko je na istu džamiju i zapucao.

Bomba na željezničkoj postaji?

Na željezničkoj postaji u Colmaru oko podneva je prijavljena bomba. Još se ne zna o čemu je točno riječ.

Neki građani 'tvitaju' o sedam plinskih boca ostavljenih na postaji.


Idi na 24sata

Komentari 238

  • leptir53 08.01.2015.

    ne čudi mo se ničemu što se događa.... kada vjera postane oružje u glavi pojedinaca, onda se dogodo ovo, na žalost to nije ni prvi ni zadnji put u povjesti... na milijune ljudi je pobijeno u svijetu samo zbog vjere... mi krščani smo prednjačili sa križarskim ratovima, pokršatanjem i svime čemu se sad čudimo..ona tablica o 10 najveći ubojica na svijetu bi bila drugačija kad bi se istini pogledalo u oči..a ni mešetari na wall streetu nisu daleko od ubojica.. oni ubijaju na drugačiji način...

  • 08.01.2015.

    Nostradamus je ovo sve davno predvidio u svojim proročanstvima. Napisao je: Saraceni dolaze !

  • __readfsqword 08.01.2015.

    Bit će rata kažu svi

Komentiraj...
Vidi sve komentare