To je to što me zanima!

Pucnjava u središtu Istanbula: Napadačima meta bila policija

U samom srcu Istanbula, oko povijesne palače Dolmabahçe iz 19.stoljeća, koja je velika turistička atrakcija, čuli su se pucnjevi. Dvojica napadača su vrlo brzo uhićena
Vidi originalni članak

Na jednom od najfrekventnijih mjesta u Istanbulu gdje svakodnevno dolaze tisuće turista,odmah kraj raskošne palače Dolmabahçe, vlada kaos i panika.

Na to područje poslana su kola hitne pomoći, a policija je zatvorila sve ulice na tom području.

Turska policija uhvatila je dvojicu koja su kod sebe imala automatsko oružje. Napadačima su navodno meta bili policajci stacionirani na ulazu u povijesnu palaču iz 19 stoljeća u kojoj je smješten istanbulski ured turskog premijera. 

U pucnjavi prema prvim informacijama nitko nije ozlijeđen niti ubijen, a policija je na napadače odmah otvorila vatru.

Premijer Ahmet Davutoglu je bio u prijestonici Ankari u trenutku kada su se pojavile informacije o napadu i nije prekinuo svoj govor koji je emitiran uživo na državnoj televiziji.

Turska je u stanju pojačane pripravnosti otkad je prošlog mjeseca pokrenula "sinkroniziran rat protiv terora", koji obuhvaća zračne udare na položaje Islamske države u Siriji i kurdskih pobunjenika na sjeveru Iraka.

Hurriyetdailynews.com
Idi na 24sata

Komentari 38

  • news23 19.08.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • 19.08.2015.

    Pa nekad se predmet u školi zvao zemljopis a danas uče geografiju,tako će i povijest za 20 godina biti historija.

  • witchery 19.08.2015.

    piše srpskohrvatski hehe

Komentiraj...
Vidi sve komentare