To je to što me zanima!

Pukla vodovodna cijev u Osijeku i poplavila križanje

U utorak oko 16.45 voda je počela sukljati u osječkom naselju Jug II. Uskoro su stigli djelatnici osječkog Vodovoda kako bi spriječili veću štetu
Vidi originalni članak

Sve je bilo poplavljeno, cijelo raskrižje po 30 metara u svim pravcima, rekao nam je čitatelj S.M. koji je u utorak popodne u osječkom naselju Jug II snimio fotografije. Auti su, dodao, je mogli prolaziti, iako se za kratko vrijeme raskrižje Srijemske i Opatijske  napunilo vodom. U osječkom Vodovodu već oko 16.45 primijetili su da nešto nije u redu.
- Primijetili samo da teče 720 litara u sekundi umjesto normalnih 420 litara. Odmah smo znali da je negdje pukla cijev. Nismo znali gdje pa je naša interventna ekipa otišla u obilazak glavnih cjevovoda. U međuvremenu dobili smo dojavu da curi na Jugu II - pojasnio nam je direktor Vodovoda Osijek Ljubomir Novoselić. Na teren su odmah stigli radnici. Puknuo je cjevovod promjera 150 mm. Zatvorili su vodu i začepili rupu. Oko 20 zgrada u bližoj okolici bez vode je bilo do 22 sata.
- Imamo 400 km vodovodne mreže tako da su puknuća u našoj struci svakodnevna stvar. Što se tiče ovog puknuća, vjerojatno je došlo do slijeganja tla koje je natopljeno kišama - rekao je Novoselić.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare