To je to što me zanima!

Pula: Miletić osudio oskvrnuće spomenika u Titovom parku

Svjedočimo sramotnom činu već drugi put u posljednjih dvadeset dana i to, nažalost, na dan kada se diljem Istre i u cijeloj zemlji obilježava Dan antifašističke borbe, rekao je Miletić
Vidi originalni članak

Istarski župan Boris Miletić oštro je u utorak reagirao na ponovno oskvrnuće spomenika palim borcima u Titovom parku u Puli.

- Svjedočimo sramotnom činu već drugi put u posljednjih dvadeset dana i to, nažalost, na dan kada se diljem Istre i u cijeloj zemlji obilježava Dan antifašističke borbe. Devedesetih godina diljem Hrvatske je uništeno i oštećeno više od tri tisuće partizanskih spomenika, mi u Istri smo tada očuvali svoje, zato je posebno tužno što se u današnje vrijeme događaju ovakvi incidenti - rekao je Miletić.

Unatoč pokušajima oskvrnjivanja spomenika, Istra će ostati progresivna regija koja je svoj identitet baštini na antifašizmu, multikulturalnosti i toleranciji, poručio je.

DVOSTRUKE KONOTACIJE? Zoran Milanović iznenada se uhvatio komunista, a premijer Plenković partizanskih zločina

- Antifašizam je bio i ostao dio našeg identiteta i danas je jedan od najvažnijih stupova na kojima počiva i s kojim se diči suvremeno istarsko društvo - kaže Miletić.

Gradonačelnik Pule: 'Tužno je to' 

Oskvrnavljene spomenika palim borcima narodnooslobodilačkog rata u Titovom parku u Puli oštro je u utorak osudio i gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

„Nema, nažalost, dugo da se ponovio isti čin. Tužno je kada čovjek vidi da u 21. stoljeću i dalje ima onih koji su zadojeni idejom gubitnika i svoju mržnju iskaljuju na spomenicima, oblikovani neznanjem i budalaštinom koja im je jedina prijateljica. To neće proći i ne može tako!", poručio je.

Zoričić je rekao da ti bezimeni antijunaci samo pokazuju sebi da žive u iluziji prošlosti nošeni idejom koja je propala i koja ni na jedan način nije htjela dobro svome čovjeku i narodu.

"Koliko god puta šarali, mi ćemo čistiti i dat ćemo sve od sebe da vrijednosti antifašizma ugradimo u našu djecu i mlade u školama i na fakultetima, jer jedino tako možemo promovirati ono na što smo ponosni i biti sigurni da se fašizam neće ponoviti. Bez hrabrosti naših djedova i baka tada djevojaka i mladića, ne bi bilo današnje moderne Hrvatske, jer su djeca i unuci tih istih djevojaka i baka branili Hrvatsku i u Domovinskom ratu", istaknuo je gradonačelnik.

Oni koji to ne znaju i ne prihvaćaju, oni ne poznaju niti sebe, niti Pulu, niti Istru niti Hrvatsku, ali niti svoju i našu budućnost, poručio je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 23.06.2021.

    Milaticu A u Zagrebu Tudjmanov

  • najiram 10 23.06.2021.

    pa to  ni  zagorec  prebrojte  mu  prste  ima  sve  na  rukama...to  je  ćeški  hoštapler  kojeg  je  na  ćelo  partije  postavil  hitler  i  staljin  nikad  ga  partijci  nisu  izabrali...onda  je  dal  posmicate  sve  prave  hrvatske  partijce  okružil  se  zloćincima..i  vršil  teroristićki  naćin  vladavine  teroriziral i ubijal  neistomišljenike...bil  teški  fašist  i  diktator...i  8  svijetski  zloćinac...red  bi  bilo  da  se  taj  fašist  makne  iz  tog  spomen  obilježja...jer  zagorec  joža  sigurno  nije...lako  se  utvrdi  po  dnk  analizi...i  dosta  laži...

  • 22.06.2021.

    Tužno, jadno i primitivno od vjerojatno velikih domoljuba i hrvatina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare