To je to što me zanima!

Pula: Policija privela dvoje mladića zbog zastave KPJ

Policija je uhitila dvojicu članova Socijalističke radničke parije koji su, nakon prosvjeda u Puli, nosili zastavu "Proleteri svih zemalja ujediniti se"
Vidi originalni članak

Istarska policija uhitila je u petak dvojicu pripadnika Socijalističke radničke parije (SRP) koji su, nakon sindikalnog prosvjeda u Puli, nosili zastavu s natpisom "Proleteri svih zemalja ujediniti se". Mladići Davor Rakić i student (21) nosili su zastavu s potpisom Komunistička partija Jugoslavije, a policija ih je vrlo brzo pustila iz postaje.
- Svi koji su prosvjedovali u Puli zastavu su nekada ljubili, a danas pljuju po njoj. Uhitili su me, ali su me na kraju pustili. Oduzeli su mi zastavu, no kupit ću novu - rekao je revoltirani Rakić. Predsjednik SRP-a Istre, Vladimr Kapuralin, rekao je kako je zastava bila njegova te da će je tražiti natrag.
- Ovo je bila  prvomajska proslava i ta zastava  je prigodna zastava za dan koji slavimo. Lijepo je tamo stajala svo vrijeme prosvjeda i i kada smo nakon prosvjeda htjeli otići, uhićeni su oni koji su ju držali. Ogorčen sam postupkom policije - rekao je Kapuralin. Uhićenje dvojice muškaraca oštro je osudio i Bruno Bulić, predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera, koji je javno govorio u Šijanskoj šumi.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • JAX 02.05.2009.

    a sta su trebali vikat parole hadezeu

  • Gara 02.05.2009.

    možeš i 1000 minusa haha..za drugo ništa nisi ni sposoban,,,,

  • user_36039 02.05.2009.

    Znam ti ja adresu,ne brini se.Vidimo se uskoro,pa cemo vidjeti(kako ti kazes)tko je veci frajer.A koga vi volite za to me zaboli ona stvar.Zivio drug TITO!

Komentiraj...
Vidi sve komentare