Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pula: Policija privela dvoje mladića zbog zastave KPJ

Policija je uhitila dvojicu članova Socijalističke radničke parije koji su, nakon prosvjeda u Puli, nosili zastavu "Proleteri svih zemalja ujediniti se"

Duško Marušić
Foto: Duško Marušić
78 komentara

Istarska policija uhitila je u petak dvojicu pripadnika Socijalističke radničke parije (SRP) koji su, nakon sindikalnog prosvjeda u Puli, nosili zastavu s natpisom "Proleteri svih zemalja ujediniti se". Mladići Davor Rakić i student (21) nosili su zastavu s potpisom Komunistička partija Jugoslavije, a policija ih je vrlo brzo pustila iz postaje.
- Svi koji su prosvjedovali u Puli zastavu su nekada ljubili, a danas pljuju po njoj. Uhitili su me, ali su me na kraju pustili. Oduzeli su mi zastavu, no kupit ću novu - rekao je revoltirani Rakić. Predsjednik SRP-a Istre, Vladimr Kapuralin, rekao je kako je zastava bila njegova te da će je tražiti natrag.
- Ovo je bila  prvomajska proslava i ta zastava  je prigodna zastava za dan koji slavimo. Lijepo je tamo stajala svo vrijeme prosvjeda i i kada smo nakon prosvjeda htjeli otići, uhićeni su oni koji su ju držali. Ogorčen sam postupkom policije - rekao je Kapuralin. Uhićenje dvojice muškaraca oštro je osudio i Bruno Bulić, predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera, koji je javno govorio u Šijanskoj šumi.

Možda vas zanima i ovo:
Message