To je to što me zanima!

Puljak najavio: Proširenjem pješačkih zona spojit će se istočna i zapadna obale Rive...

Sad ćemo produžiti istočnu obalu, te pretvoriti 'varoški trokut' u pješačku zonu i tako spojiti istočni i zapadni dio obale u jednu pješačku zonu Rive, kazao je Puljak...
Vidi originalni članak

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević najavili su u utorak proširenje pješačkih zona u staroj gradskoj jezgri, pri čemu će se spojiti istočna i zapadna obala Rive i postati jednom pješačkom zonom.

POGLEDAJTE VIDEO: Jaja na akciji zbog Hajduka

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Planiramo uređenje Hrvojeve ulice, gdje smo na početku našeg mandata uklonili štandove, a sada ćemo produžiti istočnu obalu, te pretvoriti 'varoški trokut' u pješačku zonu i tako spojiti istočni i zapadni dio obale u jednu pješačku zonu Rive", rekao je Puljak na konferenciji za novinare.

OBIŠAO KLINIKU ZA PSIHIJATRIJU VRAPČE VIDEO Tomašević: 'Umirovljenici će dobiti božićnice'. Iz Grada su najavili i širenje pješačke zone

U ponedjeljak je raspisan natječaj za uređenje Hrvojeve ulice, koji će trajati do veljače, uslijedit će izrada projektne dokumentacije pa bi radovi mogli početi krajem 2024. godine. Također je planirano redizajniranje tendi na Rivi, kako bi bile diskretnije.

VIŠE SUDARA Kaos u zaleđu Splita. Neki nisu imali ni zimske gume?! Policija: Zimska oprema je tu obavezna!

Ivošević je pojasnio da "varoškim trokutom", od Hotela Bellevue do crkve Svetog Frane, sada prometuju vozila, a ondje postoji i petnaestak parking mjesta, ali će se sve to pretvoriti u pješačku zonu.

KOLUMNA EMIRA IMAMOVIĆA PIRKEA Fantomski stanovi za dugoročan najam u Splitu: Kako je Puljak kapitulirao pred samim sobom

"Tako će se stvoriti više prostora za pješake i ugostiteljske sadržaje u tom dijelu stare gradske jezgre  Splita", kazao je Ivošević.

Ispod Kragićeve poljane izgradit će se parkiralište za stanovnike gradskih četvrti Varoš i Spinut, čime će biti nadoknađena parking mjesta iz "varoškog trokuta". Također će se ispod obližnjeg starog Hajdukova igrališta (Placa) izgraditi garaža s 1000 mjesta.

NEVJEROJATNO VIDEO Kakva bahatost u Splitu! Pred policijom jure kroz crveno

Izjavu ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića da sve što država daje ugostiteljima "gradovi Split i Zagreb im uzimaju", Ivošević je ocijenio kao početak predizbore kampanje.

"Ministri će u kampanji očito zloupotrebljavati svoju dužnost za političke obračune," rekao je Ivošević.

SNJEŽNI KAOS Mećava zabijelila zaleđe Splita, na autocestama brojne nesreće: 'Rijetko tko ima zimske gume...'

Pritom je upozorio da su cijene za ugostitelje u Splitu niže nego u Dubrovniku, gdje je gradonačelnik Mato Franković iz HDZ-a, kojeg je pozvao neka smanji cijene dubrovačkim ugostiteljima.

Po Ivoševićevim riječima, divljaju cijene u prostorima koje iznajmljuju privatnici, a ne Grad Split.

KLAUS ALEX BIRKENSTOCK Ovo je postolar Klaus, bogatiji je od svih Splićana i živi čudan život, poput Tita u ilegali 1939.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare