To je to što me zanima!

Pulska Hitna dobila kaznu jer su zaustavili pijanog vozača

Prije godinu dana pulska hitna je zaustavila pijanog vozača, a cijeli je slučaj dobio i sudski epilog jer je sutkinja Prekršajnog suda u Puli kaznila sve sudionike incidenta
Vidi originalni članak

Tročlani tim pulske hitne medicinske pomoći dobio je sudsku kaznu od po 450 kuna po članu, uključujući sudske troškove, jer smo intervenirali u prometu i zaustavili pijanog vozača. Do sad smo nebrojeno puta surađivali s policijom i ovoga puta oni su išli đonom na to što su zapravo oni trebali učiniti, a oni su nas prijavili zbog narušavanja javnog reda i mira, rekao je dr. Dragan Vujović, liječnik pulske hitne. 

Prije godinu dana pulska hitna je zaustavila pijanog vozača, a cijeli je slučaj dobio i sudski epilog jer je sutkinja Prekršajnog suda u Puli kaznila sve sudionike incidenta. 

- Dobili smo prijave zbog narušavanja javnog reda i mira, a vozač, kod kojeg je utvrđeno da je, uz narušavanje javnog reda i mira bio pod vidnim utjecajem alkohola, odbio alkotestiranje te je upravljao vozilom bez vozačke dozvole i ostavio ga nepropisno u Ulici Bartolomeo dei Vitrei, kažnjen je jedinstvenom novčanom kaznom u iznosu od 2400 kuna. Cijeli moj tim je iznenađen. Liječnik sam 24 godine i nikada mi se ništa slično nije dogodilo - objasnio je dr. Vujović. 

Kaže da od suda nakon žalbe očekuje barem saslušanje jer izvještaj koji je dala policija o slučaju ne odgovara onom što se dogodilo. 

- Naši iskazi nisu uzeti u obzir pri donošenju prekršajnog naloga. Iz obrazloženja se vidi da smo krivi jer smo "upotrebljavajući tjelesnu snagu držali za ruke i noge pijanog vozača i onemogućavali mu da se digne" te da smo to učinili tek po dolasku policije kad nam je rečeno da se prestanemo tući. Pijani vozač nastavio nas je  vrijeđati i psovati pa je s lisicama na rukama odveden u postaju,ali to je samo djelomično točna verzija - rekao je dr. Vujović. On je dobitnik nagrade Ponos Hrvatske jer je u ljeto 2007. godine spasio majku i dijete iz mora u Puli. 

Idi na 24sata

Komentari 194

  • 29.12.2013.

    Previše je ljudskih prava ! Postoje i obaveze, na primjer da ne smiješ biti pijan u prometu!

  • Negrodamus 28.12.2013.

    Trebali ste, Gospodo (na zalost) upotrijebiti stil 3 majmuna (ne cujem, ne vidim, ne govorim) i prepustiti sudbini daljnje...Kada bi npr. nakon Toga ta osoba pregazila; "UBILA" vise ljudi...onda bi se Mediji i prije svega Policija (u Javnosti) pitala:" Kako se tako nesto moglo; uopce, dogoditi???! Nasa drzava je u zakonima jednostavno zaostala kao i nas zakon koji oko 85% postoji jos iz vremena kad je Tito bio na vlasti svoje Diktature.

  • MarioCarević 28.12.2013.

    "SIGURNOST I POVJERENJE"!!!Eto,nažalost"sigurni "ste da ste pijanog sudionika u prometu(potencijalni ubojica),"povjerili"u prave ruke,pa ste sukladno istom,adekvatno nagrađeni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare