To je to što me zanima!

Puna im usta Sanadera: 'Bio je vaš life coach'; 'I vas je primio'

Sanader joj je životni trener, ponavljao je Milanović, koji je na volej dočekao osuđujuću presudu bivšem premijeru pa potom dodao: Morao sam proći odvratni razgovor s njim...
Vidi originalni članak

Baš na dan donošenja nepravomoćne presude bivšemu hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu, koji je zbog primanja mita u aferi Ina-MOL dobio šest, a predsjednik uprave MOL-a Zsolt Hernadi dvije godine zatvora zbog korupcije prilikom kupnje Ine, održano je televizijsko sučeljavanje Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića uoči drugoga kruga predsjedničkih izbora.

Milanović je upravo tu činjenicu pokušao okrenuti protiv protukandidatkinje u programu RTL-a spominjući bivšeg predsjednika HDZ-a u nekoliko navrata.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ja sam bio karijerni diplomat, a Kolindu je doveo Sanader - rekao je Milanović, na što mu Grabar-Kitarović nije kontrirala, a on je onda ponovio:

- Vi ste bili desna ruka političkog komesara Ive Sanadera.

Voditelji su se nešto kasnije referirali na Sanadera u pitanju bi li radije pomilovali njega ili Tomislava Merčepa, pravomoćno osuđenoga za ratni zločin:

- To je hipotetsko pitanje - rekla je Kolinda.

- To je stav, a ne samo hipotetsko pitanje - replicirao je njen protukandidat.

POMUTNJA U DEBATI Kolinda: Jesmo li mi dosadili ljudima? Milanović: Odavno...

- Ne bih ih pomilovao. Kolinda ne zna tko su oni, za nju je to hipotetski. Sanader joj je životni trener, tako joj je lansirana karijera. Ne bih pomilovao nikoga - dodao je Milanović.

- Kad je riječ o Sanaderu, podsjećam vas da je i vas primio u Ministarstvo vanjskih poslova, bila sam tamo osobno. Nisam dijete Sanadera, nego ove Hrvatske - rekla je Grabar-Kitarović.

- Vi ste Sanaderovo čedo, ne postojite bez njega i HDZ-a. Ja sam bio tamo 1993., on je bio politički komesar, svaki student trebao je proći taj odvratni razgovor - odgovorio je Milanović.

KAD SE SUČELE Bez odgovora na ova pitanja nisu za predsjednika Hrvatske

Na pitanje bi li Milanović bio dobar predsjednik po nečemu Kolinda Grabar-Kitarović rekla je da je gospodarski rast bio 5,3 posto i da je u vrijeme njegove vlade bio negativan, a tek 2015. postao pozitivan te da nema što pozitivno istaknuti o njemu, a Milanović je poentirao:

- Drago mi je čuti da je Sanader pozitivan lik.

Kandidatkinja za predsjednicu potom je, u replici kod pitanja za Milanovića što bi pohvalio kod nje, istaknula da je vlada u kojoj je ona bila ministrica vanjskih poslova i europskih integracija bila jedna od najuspješnijih.

- On je vaš life coach, a danas je dobio šest godina - odgovorio joj je Milanović i dodao da je ta vlada zadužila Hrvatsku za 135 milijardi kuna.

Idi na 24sata

Komentari 102

  • ilmare 31.12.2019.

    Prestanite i vi,komentatori ,stalno spominjati Sanadera. Eno,stalno štuca. I nikako prestati....

  • 31.12.2019.

    ma nije samo sanader ima ih u hdz ko mrava svaki drugi miljunas,

  • Viva La Revolución 31.12.2019.

    Pametno si napomenuo što su satorasi uopće željeli ni dan danas se nezna to si dobro rekao instalirani od HDZ-a i UDBE

Komentiraj...
Vidi sve komentare