Obavijesti

News

Komentari 102

Puna im usta Sanadera: 'Bio je vaš life coach'; 'I vas je primio'

Puna im usta Sanadera: 'Bio je vaš life coach'; 'I vas je primio'
1

Sanader joj je životni trener, ponavljao je Milanović, koji je na volej dočekao osuđujuću presudu bivšem premijeru pa potom dodao: Morao sam proći odvratni razgovor s njim...

VIDEO

Baš na dan donošenja nepravomoćne presude bivšemu hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu, koji je zbog primanja mita u aferi Ina-MOL dobio šest, a predsjednik uprave MOL-a Zsolt Hernadi dvije godine zatvora zbog korupcije prilikom kupnje Ine, održano je televizijsko sučeljavanje Kolinde Grabar-Kitarović i Zorana Milanovića uoči drugoga kruga predsjedničkih izbora.

Milanović je upravo tu činjenicu pokušao okrenuti protiv protukandidatkinje u programu RTL-a spominjući bivšeg predsjednika HDZ-a u nekoliko navrata.

Pokretanje videa...

Presuda Ivi Sanaderu 00:39

- Ja sam bio karijerni diplomat, a Kolindu je doveo Sanader - rekao je Milanović, na što mu Grabar-Kitarović nije kontrirala, a on je onda ponovio:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Vi ste bili desna ruka političkog komesara Ive Sanadera.

Voditelji su se nešto kasnije referirali na Sanadera u pitanju bi li radije pomilovali njega ili Tomislava Merčepa, pravomoćno osuđenoga za ratni zločin:

- To je hipotetsko pitanje - rekla je Kolinda.

- To je stav, a ne samo hipotetsko pitanje - replicirao je njen protukandidat.

Kolinda: Jesmo li mi dosadili ljudima? Milanović: Odavno...
Kolinda: Jesmo li mi dosadili ljudima? Milanović: Odavno...

- Ne bih ih pomilovao. Kolinda ne zna tko su oni, za nju je to hipotetski. Sanader joj je životni trener, tako joj je lansirana karijera. Ne bih pomilovao nikoga - dodao je Milanović.

- Kad je riječ o Sanaderu, podsjećam vas da je i vas primio u Ministarstvo vanjskih poslova, bila sam tamo osobno. Nisam dijete Sanadera, nego ove Hrvatske - rekla je Grabar-Kitarović.

- Vi ste Sanaderovo čedo, ne postojite bez njega i HDZ-a. Ja sam bio tamo 1993., on je bio politički komesar, svaki student trebao je proći taj odvratni razgovor - odgovorio je Milanović.

Bez odgovora na ova pitanja nisu za predsjednika Hrvatske
Bez odgovora na ova pitanja nisu za predsjednika Hrvatske

Na pitanje bi li Milanović bio dobar predsjednik po nečemu Kolinda Grabar-Kitarović rekla je da je gospodarski rast bio 5,3 posto i da je u vrijeme njegove vlade bio negativan, a tek 2015. postao pozitivan te da nema što pozitivno istaknuti o njemu, a Milanović je poentirao:

- Drago mi je čuti da je Sanader pozitivan lik.

Kandidatkinja za predsjednicu potom je, u replici kod pitanja za Milanovića što bi pohvalio kod nje, istaknula da je vlada u kojoj je ona bila ministrica vanjskih poslova i europskih integracija bila jedna od najuspješnijih.

- On je vaš life coach, a danas je dobio šest godina - odgovorio joj je Milanović i dodao da je ta vlada zadužila Hrvatsku za 135 milijardi kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Tvornica pobjede, Bero koji ne želi ići doma i crvene kravate...
U TABORU POBJEDNIKA

Tvornica pobjede, Bero koji ne želi ići doma i crvene kravate...

Kad je kucnuo čas za prve izlazne ankete, svi su ušutjeli. Sve je stalo. Svi su naćulili uši i samo gledali u veliki ekran na pozornici ispred sebe. Kad se čula vijest da Milanović vodi s 53 posto atmosfera je "eksplodirala"...

'On je obrazovan i sve, ali nije mu bura s Dinare čistila kosti'
ZOKIJEVI GENI KAMENI

'On je obrazovan i sve, ali nije mu bura s Dinare čistila kosti'

GENI KAMENI Novi predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović podrijetlom je iz Cetinske krajine. Mještani Glavica sjećaju se da je kao mali volio hraniti konje...
Milan Bandić je zajedno s Koli doživio teški poraz u Zagrebu
METROPOLA SE CRVENI

Milan Bandić je zajedno s Koli doživio teški poraz u Zagrebu

Zoran Milanović je u Zagrebu osvojio čak 74.000 glasova više od Kolinde Grabar Kitarović koja je imala svesrdnu pomoć Bandića. I to govori o padu njegove moći jer ako što nije želio je Milanović na Pantovčaku.