To je to što me zanima!

Pupovac bacio vijenac u Dunav i otišao pokloniti se na Ovčaru

Pupovac je rekao kako ni ove godine neće hodati u vukovarskoj koloni u četvrtak jer je ovaj njegov dolazak u Vukovar zamjena za to. U koloni će, pak, biti Boris Milošević
Vidi originalni članak

Kao i proteklih godina, tako je i ove, predsjednik Srpskog narodnog vijeća i saborski zastupnik Milorad Pupovac, u pratnji potpredsjednika Vlade RH Borisa Miloševića te izaslanika predsjednika Srbije Verana Matića, odao počast svim žrtvama Vukovara bacanjem vijenaca u Dunav na obali Vukovara.

Potom su položili vijenac i na Ovčari gdje su četnici pobili hrvatske zarobljenike i civile. Pupovac je rekao kako ni ove godine neće hodati u vukovarskoj koloni u četvrtak jer je ovaj njegov dolazak u Vukovar zamjena za to.

U koloni će, pak, biti Boris Milošević.

- Naša je dužnost da se sjećamo i na takav način jačamo osjećaj mira među građanima Vukovara i Hrvatske. Mi bismo trebali živjeti svoje živote, a ne smrti svojih mrtvih, a ne mržnje svojih i tuđih historijskih neprijateljstava. Trebali bismo živjeti živote svoje djece ukoliko ne želimo da njihove živote živi netko drugi i živjeti budućnost svoje djece, a ne prošlost očeva, djedova i pradjedova. Ne bismo trebali živjeti u krugu, u kolu smrti, mržnje i strašne prošlosti naših predaka - rekao je Pupovac pitajući se koliko će još vremena trebati da se u Vukovaru i na drugim mjestima stradanja pojave moralni i politički autoriteti naroda, vjera i država koji će podijeliti suosjećanje i žaljenje na takav način da će pijetet jednih postati i pijetet drugih.

Što se nestalima?

Na pitanje hoće li, u ime mira i suživota o kojemu govori, Beogradu poslati poruku da srbijanska vlada otvori arhive i podastre podatke o nestalima, Pupovac je rekao kako je pitanje nestalih otvoreno pitanje obje države o kojemu i dalje treba voditi dijalog.

LIJEPA PRIČA IZ VUKOVARA 'Sirijac sam i volim Hrvatsku i Vukovar. Imate najljepšu zemlju na svijetu, a iz nje odlaze ljudi'

O nestalima u Domovinskom ratu pričao je i Boris Milošević.

- Došao sam se pokloniti žrtvama i odati pijetet jer Vukovar zaslužuje da se sjetimo njegovog stradanja, da se sjetimo nestalih, ali Vukovar zaslužuje i da nakon ovoga sve dane bude grad života, tolerancije, različitosti, grad sretnije sadašnjosti i budućnosti, da građani razgovaraju, dijele i rješavaju probleme, da im mi iz politike pružimo ruku i pomognemo s problemima - kazao je Boris Milošević koji će u koloni sjećanja biti s ostalim članovima Vlade.

Na pitanje zašto u koloni nema lokalnih političara srpske nacionalnosti, Milošević je rekao kako su oni proteklih godina položili vijence na Memorijalnom groblju pa će to zasigurno učiniti i opet.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • 26.11.2021.

    Zakasnio si cca 25 godina

  • 16.11.2021.

    Potpuno je nebitno da li i koji od političara dođe u Vukovar jer samo rade izlizanu predstavu i beskorisnu samoreklamu.

  • sljastrava 16.11.2021.

    Ne radi on to sa srcem,nego da ga fotkaju i kažu....

Komentiraj...
Vidi sve komentare