To je to što me zanima!

Pusić: Ako je većina protiv monetizacije, to treba poštivati

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Iako je potpredsjednica Vlade napomenula kako monetizacija ima svoje prednosti, dodala je da će konačna odluka biti donesena zajedno s partnerima iz SDP-a
Vidi originalni članak

Prva potpredsjednica Vlade i šefica HNS-a Vesna Pusić je rekla da su nam Amerikanci ponudili posredništvo u sporu između hrvatske Vlade i mađarskog MOL-a i da je hrvatskoj strani takav oblik posredništva prihvatljiv.

- Naš jedini uvjet je bio da se to ni na koji način ne odražava na arbitražne postupke koji su u tijeku. Ukoliko to posredovanje uspije, odlično. Međutim, ukoliko ne uspije ni na koji način ne smije utjecati na arbitražu- Ina i Hrvatska su previše platile zbog malverzacija koje su konstatirane i sudski - rekla je.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ako je većina protiv monetizacija, to treba poštivati

Komentirajući početak skupljanja potpisa  za referendum o zabrani monetizacije autocesta rekla da je glas javnosti važan i da ako većina javnosti bude protiv monetizacije da to treba respektirati.

- To je jedan ozbiljan projekt koji ima svoje razloge i racionalnosti . Danas autocestama upravljaju dvije tvrtke, a ne država. Naravno da je glas javnosti važan. To je odluka koju treba raspraviti i donijeti sa koalicijskim partnerima - rekla je.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Samostalan izlazak na izbore uvijek opcija

Pusić je napomenula i da se HNS uvijek mora kod birača iznova dokazivati jer da za HNS ne glasaju ljudi zbog toga što je to obiteljska tradicija. Napomenula je i da su uvijek kada su izlazili samostalno na izbore dobivali između 2 i pol i 7 posto glasova. Dodala je da to ne znači da će HNS samostalno izaći na izbore , ali da to uvijek postoji kao opcija da se toga ne boje.

- Mi smo stranka koja je uvijek ozbiljno uzimala upozorenja i kritike i u skladu s tim popravljala svoje ponašanje, poteze, dorađivala svoje politike - kazala je Pusić.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

HNS će biti na strani razuma

U središnjici HNS-a održana je konferencija za medije povodom 24. obljetnice osnivanja stranke. Pusić je čestitala svim članovima rođendan stranke i naglasila da će HNS i dalje biti na strani zdravog razuma, kao i da će biti jamac sigurnosti hrvatske političke scene od pojave bilo kakvih oblika ekstremizma.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • tarantula636 15.10.2014.

    atek izjava za kredite u francima "moš mislit" laže čim zine bljak fuj

  • ona_koja_zna 14.10.2014.

    Ova Vlada nema podršku većine naroda, nisam primijetila da to VI poštujete?!

  • vferari 14.10.2014.

    Gospođa pusić je za izajmljivanje auto cesta ali referendum treba poštivati.Ako je tako znači da postoji alternativa kako riješiti ceste bez monitizacije.Ministar tvrdi da nema alternative pa se čovjek pita tko koga ove -------u mozak.Dajte se već jedanput u toj usranoj vladi odlučite.Na ovaj način građane dovodite u sumnju da uopće znate što radite.Ako su vam važniji glasači od interesa države onda idite odma na izbore.Ovakvim izjavama samo doprinosite da vas više nitko ne smatra ozbiljnim.Vi koji bi dans jedno sutra drugo preksutra opet prvo biti ćete najveći krivci što će doći na vlast oni koji su ovu državu i doveli u ovakvu kritičnu situaciju u kojoj jesmo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare