To je to što me zanima!

Pusić o Šimuniću: Nadam se da se to istražuje i procesuira

Potpredsjednica Vlade se osvrnula i na referendum o ćirilici, za koji se tek počinju skupljati potpisi, i ustvrdila da se on može izbjeći ako se promijeni hrvatski Ustav
Vidi originalni članak

Potpredsjednica Vlade Vesna Pusić nakon sjednice Vlade prokomentirala je ustaški povik Josipa Šimunića:

- Nadam se da se to istražuje i procesuira, odnosno da će se stati na kraj bilo kakvoj propagandi ekstremizma u bilo kojoj formi - kazala je.

Osvrnula se i na referendum o ćirilici, za koji se tek počinju skupljati potpisi, i ustvrdila da se on može izbjeći ako se promijeni Ustav.

- To je vezano uz razgovore o ustavnim promjenama i stav da se teme vezane uz manjinska i ljudska prava izdvoje kao one koje ne podliježu referendumskom odlučivanju - kazala je.

Na pitanje je li svjesna da će to biti teško spriječiti jer se potpisi za referendum o ćirilici skupljaju do 1. prosinca, a teško je za očekivati da je do tada biti donesene promjene Ustava, odgovara:

- Moje je mišljenje da će se zaista morati uključiti sve institucije, uključujući i Ustavni sud, u razmatranje te teme. Jer ako dozvolimo da nam društvo sklizne u tu vrstu terora nad raznim manjinama, a na to smo upozoravali, onda je ovo samo početak - danas jedna manjina, sutra druga, preksutra vi - zaključila je.

Idi na 24sata

Komentari 132

  • MI-MA 22.11.2013.

    jedan članak iz tiskovina: Sudstvo stoički trpi kritike površnih novinara koji opet, kao i prije dvije godine, pišu o “proustaškoj” presudi Prekršajnog suda u Kninu. Mediji tvrde da je sutkinja oslobodila prodavača odjevnih predmeta s natpisom “Za dom spremni” obrazlažući da je to stari hrvatski pozdrav još od vremena Šubića i Zrinskog. A zapravo, tako se optuženi branio. Oslobođen je jer ga “sud nije mogao sankcionirati”. Prema zakonskoj odredbi po kojoj je traženo njegovo kažnjavanje, to je bilo moguće jedino da je na javnom okupljanju “nosio odoru, dijelove odore, odjeću oznake ili druga obilježja kojima se poziva i potiče na rat ili uporabu nasilja, na nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju ili bilo koji oblik nesnošljivosti”. Kako ništa takvog nije nosio, sutkinja Katarina Peršen ga je oslobodila. To obrazloženje nisu čitali ni mediji koji su objavili faksimil presude.

  • stipeeeee 22.11.2013.

    Kukurikava kokoško tebe treba procesuirati...

  • mančo53 22.11.2013.

    Nadam se da čemo te se za koju godinu riješiti,zauvijek.Da nema djece skojevaca nebi nikad bila na vlasti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare