To je to što me zanima!

Pusić: Objasnit ćemo EK-u da Čačić i Linić moraju biti u Ini

Ministrica vanjskih poslova je rekla kako Hrvatska treba biti u mogućnosti da zaštititi svoje interese u tvrtki od strateškog značaja u kojoj ima 44 posto vlasništva
Vidi originalni članak

Unatoč činjenici što je u izvješću o monitoringu Hrvatske u procesu pristupanja Europskoj uniji izraženo posebno nezadovoljstvo odlukom Vlade da imenuje političare u nadzorne i upravne odbore državnih poduzeća, ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić rekla je za tportal kako će Vlada ipak ustrajati u toj odluci. 

Pusić je rekla kako Vlada želi spriječiti da se u Ini ponovi ono što se dogodilo kad su došli u situaciju da Hrvatska nema više upravljačka prava. Dodala je da Hrvatska treba biti u mogućnosti da zaštititi svoje interese u tvrtki od strateškog značaja u kojoj ima 44 posto vlasništva i argumentirati svoju poziciju. 

Upravo zbog toga, smatra Pusić, riječ je o specifičnoj situaciji i u to pokušavaju uvjeriti Europsku komisiju.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • dahhmal 25.04.2012.

    Ružna babo kak buš nekaj zaštitil ak si to prodal i više nije tvoje.

  • pješak 24.04.2012.

    Nije Čačić pretendent na mjesto predsjednika NO INE kako bi zaštitio hrvatske interese, nego upravo suprotno, kako bi osigurao zaštitu mađarskih interesa kao cijenu za to što će ga tamo osloboditi!

  • lunar 2 24.04.2012.

    Objaniti će im? Pa ako im to možeš objasniti onda im i objasni da hrvatski građani ne mogu više živjeti sa hrvatskim plačama a europskim obavezama i na privatnoj i društvenoj razini glede nameta i iznosa istih!

Komentiraj...
Vidi sve komentare