To je to što me zanima!

Pustili ga doma s liječenja, a on zaklao suprugu (43)

Marko Špendić (57) liječio se od alkoholizma u Psihijatrijskoj bolnici. U Staru Subocku je došao na slobodan vikend. Napio se i nasmrt izbo ženu
Vidi originalni članak

Puno je pio u posljednjih pet, šest godina. Sve je počelo otkako je otišao u prijevremenu mirovinu u Petrokemiji. Inače je svima u selu pomagao, no alkohol ga je promijenio. Postao je agresivan i često se svađao sa suprugom, a znali su se i potući, rekao je nakon monstruoznog ubojstva mještanin Stare Subocke kraj Novske. Marko Špendić (57) u petak je, kako pouzdano doznajemo, pušten iz Psihijatrijske bolnice u Popovači na slobodan vikend kući u Staru Subocku pokraj Novske. Od 21. siječnja liječio se od alkoholizma. No u subotu se napio i posvađao sa suprugom Borkom (43). Oko 16 sati izvukao je veliki kuhinjski nož i zario ga više puta u suprugina leđa u kupaonici. Iskrvarila je na mjestu i umrla. Marko je potom otišao do štaglja i objesio se, no u posljednji čas spasio ga je sin, koji ga je ugledao kako visi. Pozvao je u pomoć susjede. Prevezli su ga u Opću bolnicu u Novoj Gradiški. U teškom je stanju i liječnici se bore za njegov život.
- Često smo intervenirali zbog obiteljskog nasilja i narušavanja javnog reda i mira. Triput smo ga prekršajno i jedanput kazneno prijavili - kažu u PU sisačko-moslavačkoj.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • Cura25 18.10.2009.

    Ajme ne vjerujem, ni prvi ni zadnji ovakav slučaj, samo zamislite kako je nama koji živimo u tom mjestu i gdje nam se svaki dan po gradu šeću takvi bolesnici jer imaju pravo na izlazak. Nakon ovakvih događaja ne želim ni razmišljati o tome kad će takav jedan puknut i pobit pola trgovine ili pošte jer je bio pušten. Svaki dan se šeću kao obični građani ali vjerujte mi u očima im vidim da su gore na liječenju. Znam da je to bolest i da si neki ne mogu pomoći ali mislim da bi za sve bilo najbolje da nemaju pravo izlaska svaki dan jel nikad ne znaš što će im puhnut u glavu.

  • pula201 18.10.2009.

    draga keksenija,sve su to bili ljudi koji su došli iz bosne i slavonije, ovdje se ne može mrdnuti da se ne čuje vaše zavijanje, vratite se od kud ste došli...

  • seka58 18.10.2009.

    Svakog kriminalca bilo koje vrste koje puštaju na vikend ,neka prvo par puta vode svojoj kući na probu da vide hoće li koga ubiti ili silovati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare