To je to što me zanima!

Pustili su ga: "Ubio je ženu i sada slobodno šeta gradom"

Istekao pritvor: Stanovnike Gline zgrozilo je to što je čovjek osumnjičen za ubojstvo majke petero djece na slobodi. Ovakav ishod iznenadio je i pravnike
Vidi originalni članak

Nedopustivo je što su ga pustili da slobodno šeće gradom. Kad neko skrivi prometnu nesreću, ostave ga u pritvoru, a ubojicu puštaju, negoduju građani Gline i susjedi ubijene Mirjane Mičije (52).

Mirjanu, majku petero djece, prije mjesec dana našli su izbodenu nožem u njezinu stanu. Policija je pritvorila Stjepana Rožankovića, koji je Mirjanu navodno izbo zbog ljubomore. No u srijedu, 22. kolovoza, pustili su ga jer mu je istekao mjesec dana pritvora, koliko mu je odredio sudac istrage. Na Županijskom sudu rekli su nam kako Županijsko državno odvjetništvo nije tražilo produljenje pritvora.

- Nema razloga ni temelja za daljnje zadržavanje u pritvoru. Još provodimo neke radnje, nakon čega slijedi suđenje - rekao nam je županijski državni odvjetnik u Sisku Stipe Vrdoljak.

Ovakav ishod iznenadio je i pravnike, koji pretpostavljaju da je odvjetništvo ubojstvo okvalificiralo kao lako, a ne teško, pa zbog toga nije tražilo dodatan pritvor.

Mirjanu je ubojica izmasakrirao, zaključao stan i otišao. Nesretnu ženu našli su tri dana poslije toga, nakon što se iz stana počeo širiti smrad. 

Sl. Brod: Pustili ga dva dana nakon što je upucao ženu

Prije dva mjeseca u Slavonskom Brodu ubijena je Katica Gruber. Ubio ju je suprug. Pucao je u nju iz pištolja i predao se policiji. Međutim, sudac ga je pustio da se brani sa slobode dva dana nakon ubojstva jer nije bilo opasnosti za ponavljanje kaznenog djela.

Idi na 24sata

Komentari 97

  • lojz 31.08.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • RomanBertoncelj 27.08.2012.

    kakva država takvo i pravosuđe to je za nevjerovati gdje živimo

  • MALA RAJA 27.08.2012.

    sudstvo je naj slabija karika našeg sustava

Komentiraj...
Vidi sve komentare