To je to što me zanima!

Put migranta: Probijaju se kroz planine u platnenim tenisicama

Brojni migranti koji su se odlučili na hodanje preko Alpa dolaze iz toplih afričkih zemalja i nikad u životu nisu vidjeli snijeg niti osjetili niske temperature...
Vidi originalni članak

Brojni su pravci kojima migranti pokušavaju ući u europske zemlje ne bi li izbjegli granične kontrole. Na svom putu punom nesigurnosti spremni su na sve pa čak i na hod preko strmih i opasnih planina bez ikakve opreme. 

Jedan od takvih primjera viđen je ovih dana u talijanskim Alpama kroz koje se probijala skupina afričkih migranata. Njihov cilj je Francuska, a do njega, na temperaturi od oko 10 stupnjeva ispod nule, hodaju kroz dubok snijeg hodaju u platnenim tenisicama, trenirkama i tankim jaknama. 

- Situacija je alarmantna, moramo pojačati sigurnosne mjere duž naših granica, poručuju spasilačke službe sa sjevera Italije koje ovih dana imaju pune ruke posla. 

PRITISAK Oko 200 ilegalnih migranata preskočilo ogradu u Melilli

Brojni migranti koji su se odlučili na hodanje preko Alpa dolaze iz toplih zemalja i nikad u životu nisu vidjeli snijeg niti osjetili niske temperature. Ne uspiju svi doći do cilja što pokazuje i slučaj troje izbjeglica iz Senegala, Konga i Pakistana koji su uspjeli prijeći granicu s Francuskom, ali bili su preslabi da bi nastavili put pa su se vratili u Italiju, piše Daily Mail.

Spasioci kažu kako strahuju da će, kad se otopi snijeg, na planinama pronaći tijela stradalih migranata. 

BRODOLOM U Sredozemlju kod obale Libije su se utopila 64 migranta

Ljudi koji bježe u sigurnost europskih zemalja najčešće stradavaju na moru. Međunarodna organizacija za migracije procjenjuje da se dosad 20.000 migranata utopilo u Sredozemnom moru dok su pokušavali doći do Italije. 


 

Idi na 24sata

Komentari 198

  • Voltaire_ 14.01.2018.

    Sto ste nezahvalni ? Frau ? Merkelica se pobrinula da dovede doktore i izinjere, i poveca intelekt Europe :)

  • rshiver1 13.01.2018.

    Dajte svakome po dva opanka

  • bubasinter 13.01.2018.

    Cjeli planet je zajednicki nema ovo je nase ovo vase. Granice se moraju ukinuti

Komentiraj...
Vidi sve komentare