To je to što me zanima!

Putin: Dolazi zima, moramo razgovarati o novoj državi

Ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je Kijev na početak konkretnih razgovora o deeskalaciji sukoba u istočnoj Ukrajini i pozvao na stvaranje nove države
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin kaže da je iluzorno očekivati od ukrajinskih pobunjenika da će mirno gledati kako im se uništavaju domovi. 

- Ukrajinska vlada mora odmah započeti konkretne razgovore o političkoj organizaciji društva i države na jugoistoku Ukrajine da bi se mogli zaštititi interesi naroda - rekao je Putin javlja RT

Pozvao je ukrajinske vlasti da razmisle o nadolazećoj jeseni i zimi te sezoni grijanja. Smatra da jugoistok Ukrajine treba temeljitu obnovu jer će se inače ljudi smrzavati. 

- Izgleda da samo Rusija misli o tome. Prvi i najvažniji uvjet je da odmah prestanu ratne operacije, popravi infrastruktura i počnu pripreme za zimu - kaže Putin. 

Imao je i poruku za Europu

Kometirajući nove sankcije Rusiji od strane EU poručio je tim zemljama da razmisle za koje se vrijednosti zalažu. 

- Gdje su vaše europske vrijednosti? Podržavali ste oružani puč, protivnike zastrašili s vojskom - jesu li to europske vrijednosti? - rekao je. 

Na kraju je poručio EU zemljama koje su uvele sankcije da će im biti jako teško ponovno ući na rusko tržište jednom kada novi uvoznici iz Latinske Amerike, Kine i ruski istočni susjedi zauzmu svoje položaje.

Idi na 24sata

Komentari 436

  • GoranStanković 02.09.2014.

    Putin je za razliku od nas SVOJ NA SVOME i nemora se nikome prodavat i lizat da ne kažem što(kao mi)

  • Dinara_1 01.09.2014.

    Najvece zlo zasiguro su Eu i Amerika,Uvukli su Yu u ratove da bi slomili jednu od najjacih drzava na svijetu,a tri magarca se napalila i krenula u krvavi rat,pitam ja svakog ko cita ovo,sta smo mi obicni smrtnici dobili time,el smo mi zasluzli da mi komsija prica kako je u njegovo vrijeme ima placu 2000maraka,a ja danas ne mogu imati ni 400e.Sta me briga da sam i Kinez ako imam osnovne uvjete za zivot?!

  • CTEBAH 01.09.2014.

    Dolazi zima duga i hladnaaaaa

Komentiraj...
Vidi sve komentare