To je to što me zanima!

Putin: Jači od Chucka Norrisa, a lica svoje djece i dalje skriva

Ruski predsjednik upravljao je mlažnjakom i bombarderom, vozio je Formulu 1, zaranjao u mini podmornici, uspavljivao tigrove, jahao na konju i Harleyu...
Vidi originalni članak

Za Zapad je poput Gorbačova, za Istok pokušava koristiti masku Staljina, za umirovljenike je brižan otac nacije, za mlade je sportaš, a za pravoslavce vjernik sa svijećom u crkvi, tako je ruskog predsjednika Vladimira Putina nakon 16 godina vladanja Rusijom opisao Vladimir Pribilkovski, šef informatičko-istraživačkog centra “Panorama”.

Htio je biti špijun

Putin je od djetinjstva znao da kad odraste želi biti tajni agent, odnosno špijun. Dok su se drugi dječaci njegove generacije igrali pikulama, on je oponašao likove obavještajnih oficira iz sovjetskih filmova. Kakvo god mišljenje o njemu imali, uspio je živjeti život punim plućima iako predsjedava po treći put Rusijom. Odradio je dva mandata zaredom kao predsjednik pa je morao po sili zakona “pauzirati”. Zbog toga je od 2008. do 2012. bio premijer, da bi se potom ponovno vratio u predsjedničko sedlo.

A kako je uspio očuvati dječaka u sebi, potrudio se da vidi cijeli svijet. On je i James Bond, i Indiana Jones, i Henry Col, Tom Cruise, ali onaj iz “Top Guna”, i Ayrton Senna... Dok je većina muškaraca Formulu 1 gledala samo na televiziji te eventualno provozala onu na baterije i daljinski upravljač, Putin je u Renaultovu bolidu jurio 240 kilometara na sat s kacigom koju je krasila ruska zastava i nacionalni grb s dva orla. Upravljao je i bombarderom te pojasnio: “Čovjek u mojem položaju mora osobno osjetiti što se događa. Osim toga, zapovjednik mi je povjerio pilotiranje. Mislim da se o ovakvom letu sanja”. No nije mu to bio prvi put u pilotskoj kabini jer se prije toga okušao u vožnji mlažnjaka. Zaranjao je Putin i mini podmornicom, poput Jamesa Bonda, no njegova akcija svela se na razgledavanje olupine broda iz bizantske ere u Crnome moru. Razgledao je ostatke na 83 metra dubine.

Lovio je harpunom u Africi

- Bilo je zanimljivo. Ostatke ovoga broda koji je prevozio glineno posuđe iz 10. stoljeća još istražuju stručnjaci - kratko je potom opisao dojmove. Kad ne leti i ne roni, druži se sa svojim bajkerima iz kluba Noćni vukovi s kojima ceste “para” na Harley-Davidsonu. Pokazao je da se može nositi i s legendarnim motociklistom Henryjem Colom. Ne jaši Putin samo motocikle s više stotina konja, nego zna zajašiti i onog pravog s četiri kopita što je demonstrirao u Sibiru. Nije se libio skinuti do pasa i pokazati gdje su njegove granice u 63. godini. Slikao se i sa šeširom kako se odmara od naporna puta divljinom pa zaradio i usporedbu s Indianom Jonesom. Lovio je harpunom u Africi, ali i spašavao novinare od sibirskog tigra. Bila je 2008. i otišao je u pratnji televizijske ekipe i stručnjaka za divlje životinje pogledati zatočenog tigra. Životinja se, međutim, nekako oslobodila i krenula na njih, a Putin, tadašnji premijer Rusije, uzeo je pištolj za uspavljivanje i pogodio divlju životinju. No Putin je ujedno i imao čast pustiti jednog sibirskog tigra na slobodu kojeg su spasili još kao mačića da ne ugine od gladi. Procjenjuje se da ih u prirodi ima danas oko 450, a ovaj Putinov se zna prošetati i do Kine.

Ne puši i ne pije

Tajna Putinove svestranosti da radi sve što zamisli je u velikoj disciplini. Ne puši i ne pije, a dan započinje na svojem imanju Novo-Ogarjovo u miru, tišini i na čistom zraku. Doručkuje omlet, zobenu kažu i obavezno komadić sira, onda pliva i vježba u teretani. U svojem uredu nema visoke tehnologije, barem ne u obliku računala i interneta. Samo papir i olovka. Obavezno prelista ruske i njemačke novine. Uči engleski, i to najbolje kad pjeva na engleskom sa svojim učiteljem. Sa svojih neimpresivnih 170 centimetara visine, ali i “neobarajuće” vanjštine uspijeva izazvati uzdahe žena diljem svijeta. Jedna za koju se jedino pouzdano zna da je pala na njegov šarm je danas bivša žena Ljudmila. Ona je samo jednom dala intervju, i to prije 20 godina kad je rekla da ga je upoznala kao loše odjevenog i jako neprivlačnog čovjeka. Pridobio ju je kroz prijateljstvo. Ljudmila je bila stjuardesa, a Putina je upoznala preko prijatelja koji su organizirali “spoj na slijepo”. Vjenčali su se 1983. te imaju dvije kćeri, Mašu i Katiju, za koje nitko ne zna kako izgledaju ni gdje žive. U jedinom intervjuu Ljudmila je rekla kako ih je Putin razmazio, ali da ga čak ni one ne mogu vrtjeti oko malog prsta. Sredinom 2013. rastali su se i posljednji put zajedno pogledali baletnu predstavu u Moskvi. Reporter ih je nakon toga pitao je li istina da više nisu zajedno, na što je Putin kratko rekao : “Tako je”, a Ljudmila dodala: “Naš brak je gotov zbog činjenice da se gotovo i ne viđamo”. Ipak, tome su prethodile priče da je ljubovao s nekadašnjom crvenokosom seksi špijunkom Anom Čepmen i bivšom gimnastičarkom Alinom Kabajevom. Prema pisanju ruskih i američkih medija, Alina je rodila dvoje djece, sina i kćer. Navodno im je Putin otac, no to nikad službeno nije potvrđeno. Putinov privatan život uspio je ostati tajna jer tko god bi u njega pokušao zaviriti, ostao bi, u najmanju ruku, bez posla. Tako je 2008. moskovski dopisnik objavio da se Putin namjerava oženiti spomenutom gimnastičarkom. Urednik Grigorije Nekorošev nekoliko sati nakon objave morao je dati ostavku, a za dopisnika koji je napisao članak više se nikad nije čulo.

Putinov obiteljski život morao je ostati tajna

Novinari su ga se usudili pitati za tu vezu još jednom na konferenciji u Sardiniji pa im je odgovorio: “‘Neke granice moraju postojati. Oduvijek sam prezirao ljude koji guraju nos u tuđe živote”. Jedan novinar iz Kremlja pratio ga je od 2009. do 2012., no Ljudmilu je u tom periodu vidio jedanput, a kćeri nikad. Na kraju je kratko javnosti pojasnio: “Konstantno smo tračali s njegovim pomoćnicima, ali o obitelji nije bilo govora. Bilo je to nepisano pravilo. Putinov obiteljski život morao je ostati tajna”. No ljepši spol, osim svojevrsne tajnovitosti koja ga krasi i moći, privlači i njegovih 70 milijardi eura. Putin posjeduje 15 helikoptera, četiri velike jahte i 43 zrakoplova. Uz to, na raspolaganju ima i 20 rezidencija. Putin je 2000. godine preuzeo zemlju od Borisa Jeljcina u teškom ekonomskom stanju i u kojoj je vladalo bezakonje. U 16 godina udeseterostručio je rast i smanjio vanjski dug. Rušio je jednog po jednog ruskog oligarha koji su se obogatili ‘90-ih. Za prijatelje je “car”, a za svijet svetac ili zločinac.

Idi na 24sata

Komentari 81

  • tito0808 14.12.2015.

    Care dođi u Hrvatsku potjeraj Milanovića,Karamarka i Petrova da živimo. Izbaci nas iz EU i NATO uzmi Brione i daj da moja djeca ŽIVE!!!!!!!!!!!!! Više od tebe nitko nam ne može pomoći. Najljepša smo zemlja svijeta a toliko JADNA! Dolazi Narod te čeka! CAR!

  • Petar1404 13.12.2015.

    diktator za zapad zato što radi u interesu Rusa a ne korumpiranih kompanija.....Rusi su blagoslovljeni što imaju ovakvog lidera! Bog mu dao 100 godina da poživi!

  • trijezni zagorec 13.12.2015.

    laz nasa je bolša

Komentiraj...
Vidi sve komentare