To je to što me zanima!

Putin krenuo u lov na kalifa: Dovedite ga živog ili mrtvog

Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je stožeru zaduženom za operaciju u Siriji da što prije pokrene veliku potragu za kalifom Abu Bakr Al-Baghdadijem
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je stožeru zaduženom za operaciju u Siriji da što prije pokrene veliku potragu za visokim dužnosnicima Islamske države, a među njima i za kalifom Abu Bakr Al-Baghdadijem. Pretpostavlja se da se skriva u Raqqi.

Putinova naredba je da ih dovedu žive ili mrtve. 

Wikipedia

Ako mu ih dovedu žive, sudit će im se pred ruskim sudovima. U slučaju da Abu Bakr Al-Baghdadi pogine u akciji, Putin želi njegovo tijelo kao dokaz da je ubijen i da se ne dogodi kao s Bin Ladenom, čija je smrt za ruskog predsjednika još uvijek zagonetka.

NATO: Sve veća prisutnost Rusa u Siriji

Ruska umiješanost u dugogodišnji rat u Siriji postaje sve veća, barem tako tvrde iz NATO-a u kojem su jučer potvrdili drugo rusko kršenje zračnog prostora Turske.

- To je neprihvatljivo, opasno i nesmotreno ponašanje koje podiže tenzije.  Nedozvoljeni ulasci u turski zračni prostor postaju sve važniji i sve opasniji jer se događaju u kontekstu u kojem vidimo sve veću umiješanost Rusije, sve veću vojnu prisutnost Rusa u Siriji- rekao je generalni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg. 

Dodaje kako je očita sve veća ruska vojna prisutnost u Siriji, kako u zraku, tako i na zemlji.

Idi na 24sata

Komentari 297

  • Zagi_Dr 08.10.2015.

    Putine, ne zaboravi glavnog glavosiječu, Jihadi Johna

  • stis01 08.10.2015.

    bravo putine. svaka cast. svaki dan otvaram novine samo da vidim sta si novo napravio. pravi si ruski car i vrijeme je bilo da pocmu dobro pisat o tebi a ne od ovim americkim klosarima

  • Herzog(315178) 08.10.2015.

    Biti će manje brada u Siriji to je sigurno ! Došao je berber Putin jedini lijek za bradate spodobe !

Komentiraj...
Vidi sve komentare