To je to što me zanima!

Putin priznao: Da, naredio sam rušenje aviona sa 110 putnika

Putin je u dokumentarcu pojasnio da su ga 7. veljače 2014. izvijestili o zrakoplovu u kojem putnik prijeti bombom i traži slijetanje u Soči uz napomenu da je protokol u takvoj situaciji rušenje aviona
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin priznao je da je 2014. naredio obaranje zrakoplova turskog prijevoznika Pegasus Airlines u kojem je putnik prijetio bombom i tražio od pilota da skrene prema crnomorskom gradu Sočiju gdje su se tada upravo trebale otvoriti Zimske olimpijske igre, objavljeno je u novom dvosatnom dokumentarnom filmu. 

Putin je pojasnio da su ga sigurnosne službe tog 7. veljače 2014. izvijestile da je zrakoplov na letu iz Harkiva za Istanbul otet te da otmičari zahtijevaju da sleti u Soči. 

Na letu je bilo 110 ljudi te je Putinu rečeno da jedan od njih prijeti bombom. Napomenuli su mu da je u takvoj izvanrednoj situaciji procedura takva da se zrakoplov ruši. 

- Rekao sam im da postupe prema planu - ispričao je ruski predsjednik.

Nekoliko minuta kasnije primio je informaciju da je sve bila lažna uzbuna te da je putnik bio pijan pa je zrakoplov nastavio let za Tursku. Naredba je potom opozvana, a Putin je došao na stadion u Sočiju gdje je prisustvovao otvaranju ZOI. 

Iz Kremlja su poručili da su tvrdnje iznesene u filmu točne, piše BBC

Idi na 24sata

Komentari 151

  • ljubica ljubičica_1 13.03.2018.

    Putin je za mene najveći političar .Rusiju je posle Gorbačova i Jelcina spasija.Jer ova dvojica su je totalno uništila.

  • Zeko.. 12.03.2018.

    Nazvao 24 i priznao sve.

  • gladijator 12.03.2018.

    Za naivne i lakovjerne!

Komentiraj...
Vidi sve komentare