To je to što me zanima!

Putin tvrdi: Nema opasnosti ni povišenog zračenja iz baze

"Poslali smo stručnjake na mjesto eksplozije i oni kontroliraju stanje", rekao je Vladimir Putin i dodao da su "poduzete preventivne mjere kako se ništa nepredviđeno ne bi dogodilo"
Vidi originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u ponedjeljak da nema opasnosti nakon eksplozije u kojoj je poginulo 5 osoba 8. kolovoza u bazi za lansiranje raketa na ruskom Dalekom sjeveru.

Na konferenciji za novinare uoči susreta s francuskim kolegom Emmanuelom Macronom u Breganconu, ruski predsjednik je izjavio "nema nikakve opasnosti ni povišenja razine zračenja".

DRAMA U RUSIJI Nakon eksplozije: Otkriven je radioaktivni jod blizu Norveške

"Poslali smo stručnjake na mjesto eksplozije i oni kontroliraju stanje", rekao je i dodao da su "poduzete preventivne mjere kako se ništa nepredviđeno ne bi dogodilo".

Desetog kolovoza je ruska nuklearna agencija Rosatom objavila da je dva dana ranije u eksploziji u raketnoj bazi u Arhangelsku na ruskom Dalekom sjeveru poginulo 5 osoba. 

Nakon nesreće, rusko ministarstvo obrane je isključilo mogućnost radioaktivnog zagađanja.

EKSPLOZIJA U RUSIJI 'Svi moraju napustiti selo do srijede, radijacija se povećala'

Gradska uprava jednog mjesta smještenog blizu baze je navela da je zabilježila kratko povišenje radioaktivnost i zatim povukla tu objavu.

Ruske vlasti su zatim priznale da je nesreća povezana s testiranjima "novog naoružanja":

Petnaestog kolovoza je norveška uprava za nuklearnu sigurnost navela da je nekoliko dana nakon eksplozije otkrila tragove radioaktivnog joda u područjima koja graniče s Rusijom.

RUSIJA JE OBJAVILA Radijacija je narasla između 4 i 16 puta nakon raketne nesreće

"Trenutačno nije moguće odrediti jesu li tragovi radioaktivnog joda povezani s nesrećom u Arhangelsku", naglasila je norveška uprava za nuklearnu sigurnost.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • TamnaZvijezda 20.08.2019.

    Pa neće reći "da, situaciju ne držimo pod kontrolom, radioaktivni oblaci se šire, za sada regijom". Pa on je "KGB"-ovac, i Rus. Vuk dlaku mijenja ali ćud nikada.

  • srecko64 20.08.2019.

    Putin je Pinokio i nsrastao mu nos od samih lazi! Najgore unistava svoj Ruski narod !

  • jo2hn8ny 20.08.2019.

    Opet Rusi muljaju kao i sa Černobilom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare