To je to što me zanima!

Putin tvrdi: S SAD-om napeto još od raspada Jugoslavije

Kad su Putina na konferenciji za novinare nakon summita BRICS-a u Indiji upitali jesu li se odnosi između Rusije i SAD-a pogoršali zbog Sirije, Putin je odgovorio: “Griješite..."
Vidi originalni članak

Predsjednik Rusije Vladimir Putin tvrdi da pogoršanje odnosa između Moskve i Washingtona nije izazvao ratni sukob u Siriji nego je, kako kaže, sve počelo raspadom Jugoslavije.

Kad su Putina na konferenciji za novinare nakon summita BRICS-a u Indiji upitali jesu li se odnosi između Rusije i SAD-a pogoršali zbog Sirije, Putin je odgovorio: “Griješite, sjetite se što se dogodilo u Jugoslaviji - odatle je sve počelo”. Dodao je da su tadašnjeg ruskog predsjednika Borisa Jeljcina, kad je zauzeo čvrst stav o Jugoslaviji, diskreditirali tvrdnjama da voli popiti.     

Idi na 24sata

Komentari 126

  • Miške 17.10.2016.

    Opet Putin ispravno govori. Rusi su 90. pomagali Hrvatsku a Amerikanci su htjeli "sačuvati " Jugoslaviju ( Zimmermann na nagovor Budimira Lončara), provodili strogi embargo i dali Miloševiću 7 dana slobodne ruke da likvidira Hrvatsku. Tek kasnije 1995. kad su vidjeli da će Hrvatska pobijediti i svo zlo koje su radili po nalogu Miloševića, promijenili su ploču. Nije američki ambasador u RH sjeo na traktore kad su protjerivali Hrvate iz Iloka. U bežaniji nakon oluje, Galbraith jeste.

  • SRBI1389 17.10.2016.

    Kako ste blesavi Hrvati... odnos sila u svetu 90 tih je bio takav da je vas zapad podrzavao a Rusija samo sta se nije raspala... Krajina je pala u Beogradu po "dogovoru" s amerima... Nikakvo junastvo vase hahaha kako si prebacujete neverovatno 4 godine niste nista mogli i sad ste kao u 2 dana... komedija ... jos nismo gotovi

  • lokal patriota 17.10.2016.

    Nek Putin dođe živjeti u beograd sa srbima, tko mu smeta. Mogu si oni tu jadnu državicu opet proglasiti novom jugoslavijom

Komentiraj...
Vidi sve komentare