To je to što me zanima!

Putin: 'U listopadu očekujem dolazak hrvatske predsjednice'

Predsjednik Ruske Federacije je prilikom ceremonije predaje vjerodajnica novih veleposlanika u Rusiji kazao kako će s hrvatskom predsjednicom razgovarati o političkim i gospodarskim temama
Vidi originalni članak

Vladimir Putin u utorak je osobno najavio posjet hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Rusiji. 

- Očekujemo posjet hrvatske predsjednice Rusiji polovicom ovog mjeseca, u listopadu - rekao je predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin prilikom ceremonije predaje  vjerodajnica novih veleposlanika u Rusiji.

Dodao je kako će s hrvatskom predsjednicom razgovarati o političkim i gospodarskim temama s posebnim naglaskom na otvaranje Ruskog znanstvenog i kulturnog centra u Zagrebu.

Također, Putin je istaknuo 25. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih veza Rusije i Hrvatske koja se slavi ove godine.

Naime, Vladimir Putin posjet hrvatske predsjednice najavio je nakon svečanosti predaje vjerodajnica novih ambasadora u Ruskoj Federaciji među kojima je u utorak bio i novi hrvatski veleposlanik Tonči Staničić. Riječ je o tradicionalnoj ceremoniji vjerodajnica u Kremlju početkom listopada koja simbolički označava početak nove poslovne godine nakon ljetne pauze.

Vjerodajnice  predaju brojni novi veleposlanici, a ovog puta se dogodilo da ih u isto vrijeme, uz ostalih dvadesetak, predaju novi američki ambasador Jon Huntsman, novi ambasador Europske Unije Markus Ederer te naš Tonči Staničić.

Otopljavanje zahlađenih odnosa s Rusijom započelo je još prije pola godine, kada je  prvo  u Moskvu stigao tadašnji ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier, a zatim predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku Miro Kovač. 

Idi na 24sata

Komentari 177

  • patagonija1 04.10.2017.

    Ma nece se ona usuditi doci Putinu

  • uhljeb 04.10.2017.

    objasnit če kraljici za koliko su rvatine zajebale ruske banke i dokad hrvatska mora vratit dug. jeb.m onog tko se zadužio u ime mog djeteta

  • tomicalomica 04.10.2017.

    Kad čujem Ante milicu da komentira vanjsku politiku dođe mi slabo hahahaha ... komentiraj hajduk lol

Komentiraj...
Vidi sve komentare