To je to što me zanima!

Putinova invazija? Ruski vojni konvoj je ušao u Ukrajinu

U konvoju su bila 23 oklopna transportera, cisterne s gorivom i ostala logistička vozila. Na ukrajinski teritorij prešli su nakon što je pala noć zemljanom stazom
Vidi originalni članak

Ruski vojni konvoj ušao je u Ukrajinu, javlja The Guardian.

List javlja kako je u konvoju bilo 23 oklopna transportera, cisterne s gorivom i ostala logistička vozila. Vozila su imala službene ruske vojne tablice te su prema granici putovali blizu ruskog grada Donjecka koji se nalazi oko 200 kilometara od ukrajinskog Donjecka, a na ukrajinski teritorij prešli su nakon što je pala noć zemljanom stazom kroz rupu u ogradi s bodljikavom žicom koja označava granicu.

The Guardian piše kako nije vjerojatno da kamioni predstavljaju punu rusku invaziju, ali navodi i da je to neosporan dokaz o onome što je Ukrajina dugo tvrdila - da su ruske trupe aktivne unutar njezinih granica.

Osim tog konvoja još jedan konvoj došao je blizu ukrajinske granice, ali ju u utorak navečer nije prešao. Radi se o ruskom konvoju humanitarne pomoći.


Idi na 24sata

Komentari 183

  • boww 16.08.2014.

    Zasto ukrajina po vama nema pravo na neovisnost i da sama odlucuje sto ce i kako ce i kome ce se priklonit.koliko mi je poznato rat jos nije poceo da bi rusi morali okupirat teritorij.a vi?vi jos podrzavate okupaciju.vec ste zaboravili sto je bilo prije 20god u hrvatskoj.samo ovo je po meni jos gorije.ukrajina je vec neovisna drzava godinama kojoj su priznate granice koje rusi sad okupiraju.

  • vashavisost 15.08.2014.

    Engleski mediji javljaju da je ruska invazija u punom tijeku. Gađanje konzervama i mlijekom u prahu se nastavlja.

  • rimad001 15.08.2014.

    hahaha,mader raša

Komentiraj...
Vidi sve komentare