To je to što me zanima!

Putinova zloglasna 'privatna vojska' vrbuje po zatvorima? Tu trunete, tamo ćete biti slobodni

Mi znamo da je ta skupina povezana s Kremljom i kakve su zločine u Srednjoafričkoj Republici, Libiji, Siriji i drugdje počinili: mučenje, ubijanje, seksualno nasilje... rečeno je o Wagneru nedavno u Euro parlamentu...
Vidi originalni članak

Prema informacijama britanskog ministarstva obrane, Wagner grupa, zloglasna skupina plaćenika koja za Putina obavlja prljave poslove po cijelom svijetu i koju zovu njegovom 'privatnom vojskom', okreće se novim taktikama u vrbovanju članova.

- Zbog velikih gubitaka na bojišnici, postoji šansa da će se Rusija morati okrenuti 'netradicionalnim načinima pronalaska novih vojnika'. To uključuje i vrbovanje ruskih zatvorenika od strane Wagner grupe - stoji u britanskom izvještaju.

BORBE SE NASTAVLJAJU Ukrajina se priprema za novi ruski napad: 'Žele zauzeti cijelo industrijsko središte Donbasa'

Dodaju ako se ove informacije pokažu istinitima, to znači da su ruski gubici na bojišnici ogromni, a samim time je smanjena i njihova moć napredovanja. Ponuda zatvorenicima 'ili trunite ili ratujte', svakako je primamljiva velikom dijelu njih, pišu strani mediji. 

Rusi ove informacije nisu demantirali, a ni potvrdili. Ali kako kod njih rat u Ukrajini ne postoji, teško da ćemo reakciju i dočekati.

Wagner grupa inače je privatna vojna kompanija, što znači da ne podliježu zakonima kao 'obična vojska'. A to znači da, dok god Putin i ekipa daju naredbe i jamče sigurnost, a i dobre plaće, mogu raditi što god požele. Većina njihovih članova su bivši ruski specijalci. Vođa skupine je Jevgenij Prigožin.

POHVALE PREDSJEDNIKA Biden u sjedištu CIA-e: Hvala vam što ste upozorili svijet na Putina, vi ste 'tihi' heroji...

Prošle godine europski parlament dao je jasno mišljenje o ovoj 'privatnoj vojsci'.

- Ruska vojna obavještajna služba GRU, rusko Ministarstvo obrane i konzularne službe u potpunosti su uključeni u financiranje, novačenje, obuku i zaštitu operativaca grupe Wagner.  - stoji u rezoluciji parlamenta. 

MINISTARSTVO FINANCIJA SAD: 'Ako se ne prihvati gornja granica iznosa ruske nafte, cijena će porasti za 40 posto'

- Mi znamo da je ta skupina povezana s Kremljom i kakve su zločine u Srednjoafričkoj Republici, Libiji, Siriji i drugdje počinili: mučenje, ubijanje, seksualno nasilje, masovne egzekucije, a nitko nije priveden pravdi - rekao je Litavac Andrius Kubilius, jedan od autora rezolucije koja je utvrdila poveznica Kremlja i zloglasne skupine plaćenika...

Članovi Wagnera od početka invazije ratuju u Ukrajini, a nedavno se društvenim mrežama proširila fotografija koja navodno prikazuje njihove članove u razorenom Lisičansku.

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

Idi na 24sata

Komentari 60

  • fantom 48 14.07.2022.

    U što se prometnuo čovjek kojeg sam nekada cijenio? Afrički diktatori su za njega male bebe.

  • ,Kamocemo. 13.07.2022.

    bravoooooooo vladimireeeeeee samo hrabro

  • Rad je najbrži put do siromaštva 13.07.2022.

    Al ga kakaju ove NATO novine. Haha

Komentiraj...
Vidi sve komentare