To je to što me zanima!

Putuje svijetom i radi skulpture od pijeska: Oduševio je i Hrvate

Rumunj u najprometniju zagrebačku ulicu dođe svako jutro u 9 sati i treba mu do tri sata da izgradi skulpturu. Kaže kako su Zagrepčani oduševljeni, često se zaustave i ispituju ga kako je to napravio...
Vidi originalni članak

Inače sam iz Rumunjske, ali godinama ovako putujem Europom. Doma nema posla pa si ovako i zaradim malo. Prije Hrvatske bio sam u Pragu i za desetak dana idem u Italiju, rekao nam je gospodin koji je u zagrebačkoj Ilici oduševio domaće prolaznike, ali i turiste izradom psa od pijeska.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Materijale, kaže, kupuje kod nas u centrima s građevinskim materijalom. Koristi pijesak i vodu, a inače sebe smatra umjetnikom.

 

- Zadržim se do 20 dana u svakoj zemlji. Zaradim si za hranu i smještaj, najčešće u nekom motelu. Zna mi ostati pa si to čuvam za doma. Putujem vlakom ili busom po osam mjeseci. Obiđem cijelu Europu, pa se vratim u Rumunjsku - objašnjava nam.

Ne govori najbolje engleski, ali zato njegove skulpture govore za njega. U najprometniju zagrebačku ulicu dođe svako jutro u 9 sati i treba mu do tri sata da izgradi skulpturu. Stoji do navečer do 20 sati i ujutro ponovno sve iz početka. Kaže kako su Zagrepčani oduševljeni, često se zaustave i ispituju ga kako je to napravio. 

- Sviđa im se jako. Sve su pozitivni komentari. Ovdje sam tek par dana ali sviđa mi se Hrvatska jako - kaže. Nada se kako će jednog dana moć zarađivati doma sa svojim skulpturama, a do tada planiran nastaviti svoja putovanja. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Finovasmolim2 04.07.2019.

    Jeli ima racun, cudo da ga nitko ne maltra na cesti od postenog zakona.

  • zed9 03.07.2019.

    Kuščević bi mu uzeo sve novce koje je skupio i još bi mu srušio skulpturu.

  • 03.07.2019.

    ono, lik napravi neku skulpturu, stavi košaricu i čeka da mu ljudi ubacuju novce..

Komentiraj...
Vidi sve komentare