To je to što me zanima!

PUZ: Rumunj kroz Hrvatsku pokušao nezakonito prevesti strance: Završio je u pritvoru

Cilj osumnjičenom, ističe policija, bio je strane državljane prevesti teritorijem Republike Hrvatske do Republike Slovenije, te ih naposljetku i nezakonito prevesti u Republiku Sloveniju.
Vidi originalni članak

Zbog nezakonitoga pokušaja da kombi vozilom prevede šest stranih državljana do Slovenije, zagrebačka policija je predala 38-godišnjega rumunjskog državljanina pritvorskom nadzorniku.

Iz Policijske uprave zagrebačke u subotu su priopćili da su dovršili kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim rumunjskim državljaninom zbog sumnje u počinjene kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

NA PODRUČJU GVOZDA U ožujku uspio prokrijumčariti migrante, a sada ga ulovili u pokušaju: Prevozio tri Turčina

Osumnjičeni 38-godišnjak je u neutvrđeno vrijeme na području grada Zagreba, radi pribavljanja protupravne imovinske koristi i iz koristoljublja, a prema prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom, preuzeo i u kombi vozilu rumunjskih nacionalnih oznaka, kao putnike prevozio šest stranih državljana.

Cilj osumnjičenom, ističe policija, bio je strane državljane prevesti teritorijem Republike Hrvatske do Republike Slovenije, te ih naposljetku i nezakonito prevesti u Republiku Sloveniju.

ZATEKLI IH KOD SLAVONSKOG BRODA Iračani krijumčarili Turke iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, završili u pritvoru

U naumu su ga spriječili policijski službenici 24. ožujka oko 18,20 sati na području Samobora, kada su zaustavili kombi rumunjskih registarskih oznaka kojim je upravljao.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 38-godišnji rumunjski državljanin predan je pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnesena nadležnom državnom odvjetništvu.

LAKŠE OZLJEDE Državljanin BiH krijumčario je strance kod Petrinje, bježao policiji i autom sletio u jarak

Strani državljani predani su u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite, priopćila je policija.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • gojko ercegovac 25.03.2023.

    E da on ima veze na sudu u Zlataru dobio bi papire za te ljude. Kako su oni maškari dobili papire za djecu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare