To je to što me zanima!

VIDEO Racija u Zagrebu: Policija u kafiću zatekla 33 ljudi, svi bili bez maske, vlasnik prijavljen

Naplaćeno je 30 novčanih kazni, a među gostima je bio i 24-godišnjak za kojim je raspisana tjeralica. Policija je kod njega pronašla plinski pištolj
Vidi originalni članak

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Državnim inspektoratom i Ravnateljstvom civilne zaštite MUP-a, proveli su raciju u zatvorenom ugostiteljskom objektu na području Centra, a koji je radio unatoč zabrani tj. protivno Odluci Stožera civilne zaštite RH.

Tijekom provođenja akcije u navedenom objektu zatečene su ukupno 33 osobe. Prilikom postupanja policijskih službenika nije bilo uporabe sredstava prisile.

POGLEDAJTE VIDEO Racija u kafiću

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Za 33 osobe je utvrđeno da nisu nosili zaštitne maske, zbog čega su im policijski službenici izdali tri obavijesti o počinjenom prekršaju te je naplaćeno 30 novčanih kazni. Nadalje, za jednu od zatečenih osoba, odnosno za 24-godišnjaka je utvrđeno da je za njim raspisana potraga te je kod njega pronađen plinski pištolj, navode u priopćenju.

Zbog obavljanja ugostiteljske djelatnosti suprotno odlukama stožera Civilne zaštite, službenici su utvrdili su prekršaj iz članka Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti te je izdano usmeno rješenje o zabrani rada, a objekt je zapečaćen na minimalno 30 dana. Protiv pravne i odgovorne osobe bit će pokrenut prekršajni postupak.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, 45-godišnji vlasnik ugostiteljskog objekta priveden je u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke na kriminalističko istraživanje zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ iz članka 180. st.1. Kaznenog zakona te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku.

Idi na 24sata

Komentari 568

  • wrist02 29.01.2021.

    Da smo pravi narod svi ugostitelji bi se trebali udružit, i apsolutno svi nek otvore kafiče, restorane itd.. Pa nek onda g@m@d pišu kazne. Tko tom tzv. stožeru daje pravo da poštenom čovjeku izbija kruh iz ruke? Da je njima baš toliko stalo do zdravlja ljudi za početak bi zatvorili šoping centre i škole.

  • 29.01.2021.

    super pridrzavanja mjera, i onda kazu da zaraza nijecu kaficima NAJVISE!!!

  • ubi.se.od.posla 29.01.2021.

    Koliko ih ima da rade...ovaj samo nije platio reket pa je zato otkriven

Komentiraj...
Vidi sve komentare