To je to što me zanima!

Račun za izbjeglice: Njemački grad od Merkel traži 736.200€

Gradonačelnik Freiburga Sven Krueger poslao je izravno kancelarki Merkel račun od 736.200 eura utrošenih za integraciju 1700 izbjeglica, prenosi u srijedu list Freie Presse
Vidi originalni članak

Njemački grad Freiberg poslao je kancelarki Angeli Merkel račun za izbjeglice koje je primio prošle godine, rekao je glasnogovornik istočne savezne pokrajine Saske.

Gradonačelnik Freiburga Sven Krueger poslao je izravno kancelarki Merkel račun od 736.200 eura utrošenih za integraciju 1700 izbjeglica, prenosi u srijedu list Freie Presse.

"Kancelarka je u nekoliko navrata obećala da zbog izbjegličke krize neće biti dizanja poreza ili posuđivanja novca, kao i da lokalni proračuni neće snositi nikakve dodatne troškove", rekao je Krueger u intervjuu za tjednik Focus.

Freiberg, grad s oko 42.000 stanovnika blizu granice s Češkom, primio je razmjerno veliki broj izbjeglica.

"S nama trenutno živi 1700 tražitelja azila i izbjeglica. To je oko četiri posto ukupnog stanovništva za razliku od jedan posto na razini Njemačke", istaknuo je gradonačelnik.

Dodao je da za njega to nije isključivo financijsko pitanje, nego je potrebno pokrenuti otvorenu i iskrenu rasprava o financijskom teretu koji je pao na lokalne vlasti.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • shell dexos2 GM 13.04.2017.

    mogu misliti kako je u tom gradu. puno bradonja i zena sa maramama koje guraju kolica i jos 3-4 djece pored nje ide. covjek bi pomislio da je dosao u neki arapski grad. tako je bar u mom gradu , doselilo se parazita da se mora covjek seliti. ali gdje?

  • kara marko 12.04.2017.

    Merkel bi išla svirati u svatove s tuđim k cem

  • babovac 12.04.2017.

    Što je jedna Njemačka dočekala... ili Francuska i mnoge druge "sile". Da im državnici budu bezlične marionete.

Komentiraj...
Vidi sve komentare