To je to što me zanima!

Račun za tugu: Na pogrebu im naplatili grobno mjesto za sina

Varaždin: Beba im je umrla od meningokokne sepse, a na pogrebu su im uručili račun za grobno mjesto. Majka djeteta kaže da je bila izvan sebe od šoka
Vidi originalni članak

Zdravku (41) i Suzani (39) Lesičak prošlog je četvrtka umro sin Lukas, star šest i pol mjeseci.

- U utorak navečer Lukas je naglo dobio visoku temperaturu. Otišli smo u varaždinsku bolnicu. Na tijelu je imao pet točkica koje su se naglo pojavile i liječnici su odmah zaključili da je riječ o unutarnjem krvarenju i meningokoknoj sepsi. Dobio je infuziju i kisik te su ga hitno prevezli u Zagreb u bolnicu. No Lukas je ubrzo umro - u grču je ispričala Suzana, majka još petero djece. U četvrtak su organizirali pokop.

- Bilo je oko 14 sati kad sam došla u općinu. Objasnila sam im da trebam grobno mjesto i ukop u petak te sam otišla na groblje s komunalnim redarom. Kad smo odabrali grobno mjesto, rekao mi je da moram platiti 1000 kuna. Nismo imali novca te sam zamolila da platim naknadno. Kako mi on nije mogao dati suglasnost za to, morali smo se obratiti načelniku. No nikog nije bilo u uredu, a približavao se kraj radnog vremena. Bila sam očajna - ispričala je Suzana. Zdravko je nazvao bivše kolege u policiji i zamolio da se založe za njega kod načelnika. Tad su im odobrili pokop .

- Došao sam po dozvolu te su mi rekli da je sve riješeno i da ću uplatnicu dobiti poštom - kaže Zdravko. No sutradan, uoči pogreba, uslijedio je novi šok.

- Čekala sam da u mrtvačnicu dovezu tijelo mog sina, a komunalni redar je uletio i gurnuo mi uplatnicu u ruku. Bila sam izvan sebe od šoka, ali sam se zbog djece uspjela sabrati. To je bilo neprimjereno - kaže Suzana.

- Vjerujem da redar nije imao loše namjere, nego je iz praktičnih razloga uručio uplatnicu kad ih je vidio - smatra zamjenik načelnika Mirko Magić. 

Meningokokna sepsa brzo ubija

Mali Lukas umro je od fulminantne menigokokne sepse, objasnio nam je dr. Goran Tešović iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu. Bakteriju meningokoka prenose ljudi, ali su djeca najpodložnija infekciji. U slučaju zaraze smrt nastupa u roku od nekoliko sati nakon otkazivanja unutarnjih organa. Nažalost, djetetu nije bilo spasa. Svima koji su bili u kontaktu s djetetom dali su tablete kako bi se zaštitili od bakterije.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • starstar 22.10.2011.

    sve se izokrenulo, ljudi su postali zvijeri, nikoga vise ne zanima apsolutno nista nego novac...i jos nek mi netko kaze da prije nije bilo bolje...ma daaaaaaj...

  • dadab 22.10.2011.

    primite moje saucesce ali svi racuni za ukop moraju se platit i onda nema nikakvih sokova ni kod pogreba ni kod pogrebne usluge a danas je doslo vrijeme plati i bit ce sve u redu nema veze koliko bio pokojni star jedan dan ili sto godina to je moje misljenje

  • slavic 22.10.2011.

    ma nemaju oni ni srca ni duše zaračunaju i ono što nisi dobio!Do prije dvije godine su nam slali uplatnicu ni ime mog pokojnog brata jedva smo to ispravili a kad mi umro tata naplatili i prostoriju koju nismo koristili!Danas najmizerniji pogreb ako imaš grobno mjesto košta 10 tis!To je čista pljačka!A roditelji bi sada te trebali tužiti za duševnu bol!Iskrena sučut!

Komentiraj...
Vidi sve komentare