To je to što me zanima!

Radić će graditi cestu u C. Gori s Grcima i Izraelcima?

IGH odustaje od tandema s Konstruktorom, a crnogorska vlada je raskinula pregovore s konzorcijem koji čine Konstruktor - IGH - Tehnika
Vidi originalni članak

Projektantska kuća IGH, koja je predvođena Jurom Radićem, počela se navodno izvlačiti iz svih poslova sa splitskim Konstruktorom Željka Žderića. IGH odustaje od tandema s Konstruktorom, a crnogorska vlada je raskinula pregovore s konzorcijem koji čine Konstruktor - IGH - Tehnika te počela pregovore drugoplasiranim, grčko - izraelskim Aktor - HCH-om. Radić navodno ima planove s grčko - izraelskim konzorcijem, a ukoliko Crnogorci prihvate ponudu, mogli bi projektirati autocestu Bar - Boljare, piše Večernji list. Crnogorska vlada će 12. travnja odlučiti ulazi li u posao s Grcima i Izraelcima. Konstruktorova ponuda za gradnju autoceste iznosi 2,7 milijardi eura, a grčko - izraelske tvrtke bi taj posao naplatile 3,9 milijardi eura. Građevinari u preogovorima s bankama koje bi kreditirale tu gradnju imaju velike probleme zbog lošeg rejtinga Crne Gore te se malo tko želi upuštati u takav posao.

NI KONSTRUKTOR NE ODUSTAJE OD GRADNJE AUTOCESTE
Milorad Pustahija, direktor Konstruktora za Crnu Goru, rekao je kako su dobili suglasnost od kineske banke Eximbank da će ih financirati ukoliko propadnu dogovori između Crne Gore i grčko - izraelskog konzorcija o gradnji autoceste. Financiranje je potvrdio i kineski veleposlanik u Crnoj Gori, Li Man Chang. Mili Đukanoviću, crnogorskom premijeru, drago je što hrvatski partner ne odustaje, piše HRT.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 09.04.2010.

    zao mi koperanata,no zelio bi da IGH popushi posao! toliku nakupinu bahatosti jednostavno treba zatrti..

  • nemam pojma 09.04.2010.

    nadam se da će ti konstruktor dignit sve poslove

  • user_41038 09.04.2010.

    Ja sam isto mislio da je poštenjačina u muriji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare