To je to što me zanima!

Radijaciju iz Fukushime otkrili u tunama na obali Kalifornije

Pronalazak radijacije sugerira da tuna prenosi radioaktivne tvari preko Tihog oceana brže od vjetra ili vode. Male količine radioaktivnog cezija pronađene su kod 15 tuna
Vidi originalni članak

Niska razina nuklearnog zračenja iz tsunamijem oštećene japanske elektrane Fukushima zabilježena je kod plavoperajnih tuna na obali Kalifornije što sugerira da ova riba prenosi radioaktivne tvari preko Tihog oceana brže od vjetra ili vode, javlja Reuters.

Male količine cezija-137 i cezija-134 pronađene su kod 15 tuna ulovljenih u blizini San Diega u kolovozu 2011. godine, oko četiri mjeseca nakon što su kemikalije dospjele u more pred istočnom obalom Japana. 

To je više mjeseci prije nego što su vjetar i morske struje donijele ostatke iz elektrane u vode kod Aljaske i sjeverozapadne pacifičke obale. 

Količina radioaktivnog cezija u ribama ne smatra se štetnom za ljude ako je konzumiraju. 


Idi na 24sata

Komentari 13

  • ivadz 29.05.2012.

    ovo je nažalost bilo samo pitanje vremena... a to da nije opasna... daj molim te.

  • čamil 29.05.2012.

    Bolje u tunama nego u čunama !

  • biga 29.05.2012.

    ma na kraju će ispati da fukušima nije ni eksplodirala.. prvi dan sam rekao da ju je vrag odnjeo, kad su govorili da je sve pod kontrolom... tko zna koliko je radijacije ispušteno i koliko je se već nataložilo u našim kostima od te nuklearke.. malo mi što sam se rodio u vrijeme černobila, pa sad i ovo... a ti znanstvenici koji kažu da nije opako po zdravlje, nek ih oni pojedu, pa nek jave za 15-ak godina kako im je...

Komentiraj...
Vidi sve komentare