To je to što me zanima!

Radikalni islamisti imaju kamp u neposrednoj blizini Hrvatske

U komuni kod Donjeg Vakufa u BiH, koje su selefije otkupili, već godinama borilačke vještine s oružjem usavršava 80 do 120 pripadnika radikalnog islama
Vidi originalni članak

U selu Brezičani kod Donjeg Vakufa u BiH već godinama borilačke vještine s oružjem usavršava 80 do 120 pripadnika radikalnog islama.

Nakon posljednjeg terorističkog čina u BiH kada je sljedbenik vehabija Enes Omeragić ubio dvojicu pripadnika Oružanih snaga BiH, Slobodna Dalmacija je ‘ispitala’ sigurnosno-obavještajni sustav, kroz više relevantnih obavještajno-sigurnosnih izvora. 

Tragali su za informacijama o tome što poduzimaju po pitanju sigurnosti, koliko sljedbenika vehabijsko-selefijskog pokreta označavaju kao potencijalne teroriste…Suočili su se s alarmantnim i šokantnim podacima nespojivim sa stoljećem u kojem živimo.

Naime, otkrili su kako u našem susjedstvu ima najmanje 35 vehabijskih komuna, u šest kantona, evidentiranih i praćenih od organa sigurnosti.

Jedna od tih 35 je atipična. Služi kao kamp za obuku s oružjem na vojnom poligonu bivše JNA. Nalazi se u selu Brezičani, a šef zajednice je instruktor Arif Čagalj. 

U toj komuni, svojedobno srpskom selu, koje su nezaposleni selefije kompletno otkupili, već godinama svakodnevno uče borilačke vještine, s oružjem, usavršavaju od 80 do 120 pripadnika radikalnog islama.

Idi na 24sata

Komentari 244

  • jdn 07.12.2015.

    ma to s najobicnije pizdarije

  • yocko 07.12.2015.

    Zašto im nije oduzeto oružje u samom startu??

  • vekizveki 07.12.2015.

    Sravniti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare