To je to što me zanima!

Radila eksperiment: Zaglavila na brodu usred Tihog oceana

Južnokorejska tvrtka, u čijem je vlasništvu brod Hanjin Geneva na kojem se Moss nalazi, proglasila je stečaj. U Blokadi su 14 milijardi dolara. Nnijedna luka ne želi prihvatiti taj brod
Vidi originalni članak

Svaki dan se budim sa misli: ‘Bože, hoće li danas biti dan kad ću saznati neke novosti?’. No ništa se ne mijenja. Svi strahujemo što će biti s nama, govori britanska umjetnica Rebecca Moss (25). Ona je jedna od 25 ljudi koji su ostali zarobljeni u bespućima Tihog oceana.

Južnokorejska tvrtka, u čijem je vlasništvu brod Hanjin Geneva na kojem se Moss nalazi, proglasila je stečaj. U Blokadi su 14 milijardi dolara. Zbog straha od neplaćanja pristanka i iskrcaja robe, nijedna svjetska luka ne želi prihvatiti taj brod.

- Ne znamo gdje i kada ćemo pristati. Najgora je neizvjesnost, to što ne znamo koliko će se sve ovo trajati - kaže Rebecca. Umjetnica se na ‘brod kontejner’ ukrcala u sklopu vlastitog eksperimentalnog, umjetničkog performansa “23 dana na moru”. No eksperiment joj se nenadano odužio. Moss i ostale putnike je o cijeloj situaciji obavijestio kapetan broda.

Putnici, uglavnom iz Njemačke, Poljske i s Filipina, zarobljeni su na plovilu težine 65 000 tona negdje na japanskoj obali Tihog oceana.

Sva posada dobila je upute da konzerviraju hranu i čuvaju zalihe vode dok vlasti ne odluče kako rješiti problem. Na brodu naime ima zaliha hrane za svega nekoliko tjedana. Rebecca je stranim medijima rekla da je mislila kako će nadležni preusmjeriti brod u bilo koju drugu luku ili barem poslati spasioce koji bi iskrcali putnike, no rješenja još nema.     

Idi na 24sata

Komentari 5

  • najiram 10 21.09.2016.

    možda se bavila sedmom umjetnošču...pa odlućila da maksimalno iskoristi svoje potencionale....problem nastaje što kupci umjetnosti ostali bez love...

  • gender bender 21.09.2016.

    Nije im lako. Svaki dan sve manje goriva za odrzati brod na zivotu a o hrani da ne pricam. Nadam se da ce se izvuci brzo.

  • Simon Polak 21.09.2016.

    neka, neka...da ti više ne padne takva umjetnost na pamet. Odi radi nešto. primi se krpe, metle...ili ak si već umjetnica, onda slikaj nešto lijepo i dokaži umjetničku crtu. Danas svaka šuša kaže da je umjetnik.

Komentiraj...
Vidi sve komentare