To je to što me zanima!

Radimiru Čačiću umro otac Milan u 85. godini života

Zbog očeve smrti Radimir Čačić otkazao je za danas najavljenu novinsku konferenciju. Njegov otac Milan bio je istaknuti hrvatski političar
Vidi originalni članak

Zbog vijesti o očevoj smrti Radimir Čačić danas je otkazao konferenciju za tisak. Milan Čačić (85) je umro u bolnici nakon dulje bolesti, a bio je hrvatski političar. Rođen u Sisku već kao mladić pridružio se sisačkim partizanima. Po struci je bio pravnik. Neko vrijeme nakon kraja rata bio je tajnik tadašnje hrvatske republičke vlade, a nakon 1971. godine i tužitelj. Bio je bliski suradnik Savke Dabčević-Kučar i ostalih sudionika Hrvatskog proljeća. Karijera Milana Čačića završila je 1973. godine kad je “ubrzano” otišao u mirovinu s mjesta republičkog tužitelja sa samo 49 godina. Nakon izbijanja rata 1991. godine, sa Zvonkom Ivankovićem Vontom, Vjekoslavom Janjićem Capom i drugim pripadnicima Sisačkog partizanskog odreda potpisao je apel protiv agresije.
Istovremeno, Čačić je priopćio da je puč u Varaždinskoj županiji, koji je za cilj imao njegovu smjenu, završio. Udružili su se, kaže Čačić, izborni gubitnici HDZ, HSS s vijećnicima HSLS-a koji su izabrani na listi Radimira Čačića. Zašto su se odlučili na puč Čačiću je posve jasno.
- Kontrast uspješne i kreativne županijske vlasti u odnosu na nesposobnu i korumpiranu državnu vlast očito postaje neizdrživ - stoji u priopćenju Radimira Čačića.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Gundjalica 11.06.2008.

    iskrena sućut

  • Elio 11.06.2008.

    počivao u miru i sućut obitelji čačić

  • user_2666 11.06.2008.

    Počivao u miru Božjem! Obitelji iskrena sućut!

Komentiraj...
Vidi sve komentare