To je to što me zanima!

Radman: Đikić opet radi teatar, neka se ne miješa u politiku

Nemam više vremena za Đikića, nisam čitao , ispričali su mi kolege, ja jednostavno nema vremena da sudjelujem u njegovu teatru, rekao je Miroslav Radman
Vidi originalni članak

Znanstvenik Miroslav Radman koje u zadnje vrijeme sve više boravi u Splitu, a manje u inozemstvu, komentirao je odlazak Ivana Đikića iz Hrvatske kao još jedan njegov teatralni ispad. Radman je i sam je imao prijepore s Đikićem koji je napustio njegov MedILS (Mediteranski institut za istraživanje života). Svoj Laboratorij za tumorsku biologiju je tada preselio iz te ustanove na Medicinski fakultet u Splitu. 

- Nemam više vremena za Đikića, nisam čitao o tome, ispričali su mi kolege, ja jednostavno nemam vremena sudjelovati u njegovu teatru. Sve razdrmavanje je zapravo zdravo, iako meni njegov stil ne paše - rekao je Radman.

Na upit trebali znanstvenik tražiti medijsku pozornost za svoje odluke, Radman je rekao: 

- Ako je znanstvenik mudar treba se miješati u politiku, ali ima nas malo mudrih koji bi to trebali raditi. Došlo je vrijeme demokratske gestikulacije ili, kako bi Predrag Matvejević rekao, "demokrature", pa tko njome manipulira – on ispliva! To jedan veliki kupus, ja sam više za to da svojim rezultatom zablistamo na svjetskoj sceni. Od svog radnog vremena sam 80 posto u Splitu, a 20 posto u Parizu. Ove godine ćemo objaviti značajne rezultata, ali ne valja o tome govoriti prerano jer smo napravili više nego ijedan institut u Europi – rekao je Radman.

Idi na 24sata

Komentari 185

  • ljubica ljubičica_1 15.02.2017.

    Daj muči nisi Đikiću ni do koljena !

  • fenix77 15.02.2017.

    Svi znanstvenici, uz maksimalno poštovanje dostignuća, imaju i veliku dozu taštine i nedodirljivosti , baš zbog tih rezultata. Tako i Đikić, Tako i Radman.., dakle jednaki ste i ne trepite se. I to je OK, ali plagijator je plagijator ili ti lopov. U ocjeni toga nisu bitni vaši rezultati već obićno poštenje.

  • nokšir 14.02.2017.

    svi ste vi lakrdijaši, mlatite praznu slamu

Komentiraj...
Vidi sve komentare