Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
185 komentara

Radman: Đikić opet radi teatar, neka se ne miješa u politiku

Nemam više vremena za Đikića, nisam čitao , ispričali su mi kolege, ja jednostavno nema vremena da sudjelujem u njegovu teatru, rekao je Miroslav Radman

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
185 komentara

Znanstvenik Miroslav Radman koje u zadnje vrijeme sve više boravi u Splitu, a manje u inozemstvu, komentirao je odlazak Ivana Đikića iz Hrvatske kao još jedan njegov teatralni ispad. Radman je i sam je imao prijepore s Đikićem koji je napustio njegov MedILS (Mediteranski institut za istraživanje života). Svoj Laboratorij za tumorsku biologiju je tada preselio iz te ustanove na Medicinski fakultet u Splitu. 

- Nemam više vremena za Đikića, nisam čitao o tome, ispričali su mi kolege, ja jednostavno nemam vremena sudjelovati u njegovu teatru. Sve razdrmavanje je zapravo zdravo, iako meni njegov stil ne paše - rekao je Radman.

Na upit trebali znanstvenik tražiti medijsku pozornost za svoje odluke, Radman je rekao: 

- Ako je znanstvenik mudar treba se miješati u politiku, ali ima nas malo mudrih koji bi to trebali raditi. Došlo je vrijeme demokratske gestikulacije ili, kako bi Predrag Matvejević rekao, "demokrature", pa tko njome manipulira – on ispliva! To jedan veliki kupus, ja sam više za to da svojim rezultatom zablistamo na svjetskoj sceni. Od svog radnog vremena sam 80 posto u Splitu, a 20 posto u Parizu. Ove godine ćemo objaviti značajne rezultata, ali ne valja o tome govoriti prerano jer smo napravili više nego ijedan institut u Europi – rekao je Radman.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message