To je to što me zanima!

Radnice DTR-a su dobile dio dugovanja, opet idu na posao

Novi vlasnik DTR-a radnicama je isplatio dvije plaće i prijevoz za dva mjeseca. Od ponedjeljka ponovno počinju raditi. Radnice DTR-a su u štrajku od 7. svibnja
Vidi originalni članak

Prosječna plaća u DTR-u je 2500 kuna. Iako i s tim jedva preživljavaju, radnice su sretne jer su dobile dvije plaće (za ožujak i travanj) i prijevoz za dva mjeseca.

Zato su prekinule štrajk i u ponedjeljak se vraćaju u pogon. Radnice DTR-a su zbog neisplata plaća, naknada za prijevoz i ostalih davanja iz kolektivnog ugovora bile u štrajku od 7. svibnja. Neka dugovanja datiraju iz 2011. godine.

- Sretne smo jer, kad nemate novca, ne znate kako platiti režije, otići u dućan. Iako nam još duguju, ovo nam je stvarno dobro došlo. Novi vlasnik nam je rekao da ćemo dobiti i ostalo jer da njegovi radnici neće ostati zakinuti ni za što - kazala je Štefica Pale-Valjak, povjerenica Novog sindikata u DTR-u, presretna što se vraća na posao iako zna da ni ona ni njezine kolegice neće dobiti plaću za dane koje su provele u štrajku. Dodala je da su neizmjerno zahvalne svim građanima koji su im pomagali i medijima jer su bili uz njih.

Štrajk su nakratko prekinuli i pirotehničari, koji su radnicama DTR-a nosili hranu dok su prosvjedovale. Naime, jučer su s ministrom Mirandom Mrsićem i predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca dogovorili sastanak. O kolektivnom ugovoru će pregovarati sutra u 15.30 sati.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • zloča21 07.07.2013.

    iako je malo, ali i malo je bolje nego ništa...

  • bettyboop25 07.07.2013.

    Nije baš nešto,ali veselim se zbog radnika DTR.! Makar mali pomak na bolje.! Ali cijenim i vašu bezpoštednu borbu za svoja prava.!

  • Vražji Vrag 07.07.2013.

    Sve opet ide u smjeru REVOLUCIJE. Radnici su prepušteni sami sebi dok ih njihovi poslodavci zlostavljaju i zlorabe, a pomoć je moguća samo kad se samoorganiziraju jer državu nije briga baš za ništa osim poreza. Fuj za državu i (nazovi) "institucije"

Komentiraj...
Vidi sve komentare