To je to što me zanima!

Radnici Adriachema neće dobiti zaostale plaće i otpremnine?

Nije prihvaćena molba da Kaštela odustane od 18 milijuna kuna nepodmirenih troškova, što bi moglo značiti da se 214 radnika neće naplatiti iz stečajne mase
Vidi originalni članak

Grad Kaštela odbio je molbu Nezavisnog sindikata u Adriachemu da odustanu od 18 milijuna kuna nepodmirenih komunalija bez kamata, što znači da bi 214 bivših radnika moglo ostati bez  otpremnina,  zaostalih plaća i drugih potraživanja. 

Imovina te kaštelanske tvrtke opterećena je hipotekama, a sama država zatražila je stečaj jer nije podmireno oko 80 milijuna poreza i drugih tražbina. 

Radnici su se odlučili okupiti pred 27. ožujka na Trgovačkom sudu u Splitu na prvom stečajnom ročištu, a nakon toga tražiti svoja prava pred Splitsko-dalmatinskom županijom. 

Adriachem je već 13 puta ponuđen na prodaju ali bez uspjeha. Radnicima se duguje devet plaća, što s doprinosima iznosi 10 milijuna kuna. Za otpremnine treba 40 milijuna kuna. Oko 3 milijuna kuna potražuje HEP za neplaćenu struju.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Baki333 24.03.2012.

    Neznam ko tu koga soli, po evropskom zakonu koji smo mi preuzeti morali iz stecajne mase prvo se moraju namiriti radnici pa onda svi ostali. Izgleda da su kod prijevoda zakona opet krivo preveli stavke koje idu u prilog gradjanstva. Svi zakoni koji obavezuju gradjane su perfektno prevdjeni a koji gradjane stite tu ima greski u svakoj stavci.

  • ribić2 23.03.2012.

    Tko je vlasnik te firme i tko se hipotekarno zadužio na nju? Nebi li trebalo tražiti da vlasnik, ma tko on bio, odgovara za šlamperaj i neodgovorno poslovanje?

  • kondor111 23.03.2012.

    Svima onima koji pljuju po HT-u neka ovo pročitaju,zacrveniće se od srama!

Komentiraj...
Vidi sve komentare