To je to što me zanima!

Radnici Crobenza u strahu, Lukoil će im rezati plaće?

Kako radnicima nije produžen kolektivni ugovor, sindikati upozoravaju da su radnici prepušteni Lukoilu koji svojim radnicima isplaćuje minimalce
Vidi originalni članak

Sindikat naftnog gospodarstva zabrinut je za sudbinu 185 radnika Crobenza. Tu Ininu tvrtku kupila je ruska kompanija Lukoil. Kako radnicima još uvijek nije produžen kolektivni ugovor, koji istječe u srijedu, sindikati upozoravaju da su radnici nezaštićeni i prepušteni Lukoilu koji svojim radnicima isplaćuje minimalne plaće. Zaposlenici Crobenza zato strahuju da će im se prepoloviti plaće, koje su dosad iznosile između 5000 do 6000 kuna neto. Sindikalci od Lukoila traže da hitno započne kolektivne pregovore i prizna stečena prava radnika Crobenza.
- Ne bismo htjeli da radnici Crobenza budu ovce za šišanje koje će šišati svatko kako mu se dopada - rekao je predsjednik Sindikata naftnog gospodarstva Božo Mikuš za dnevnik.hr.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • udovac 31.08.2010.

    Crobenz, otvorili su neki direktori INE i pokrali lovu pa kada je nestalo samo su ih pripisali INA-inoj firmi a oni nikada do tada nisu bili radnici INE. Treba naći te direktore i pokažnjavati a ne samo pripisivati INI

  • waka-waka 31.08.2010.

    sramota! obecanje ludom radovanje...

  • markeđani 31.08.2010.

    Gospodo iz sindikata kasnite , rus kupio njegovo je ! Ista sudbina ceka radnike INA-e , nije madjar nista bolji . Bolje pisite kako napreduje istraga o prodaji INA-a.

Komentiraj...
Vidi sve komentare