To je to što me zanima!

Radnici Jadrankamena i Uzora pobunili se protiv B. Orešara

Radnici Jadrankamena i Uzora pobunili su se protiv vlasnika zbog kašnjenja plaća. Nadaju se što skorijem pokretanju stečajnog postupka da bi namirili potraživanja
Vidi originalni članak

U firmama Jadrankamen i Uzor u vlasništvu Bruna Orešara širi se pobuna radnika. Zbog polugodišnjih kašnjenja plaća djelatnici splitskog Uzora dežuraju od petka u pogonima. Nadaju se što skorijem pokretanju stečajnog postupka kako bi namirili svoja potraživanja. Ne dozvoljavaju ulazak novom direktoru Ivanu Grbiću, za kojeg tvrde da nema ispravnu dokumentaciju da upravlja tom posrnulom tvrtkom. Dio zaposlenika u ponedjeljak je dežurao na ulazu, a ostali su radili.

U pučiškom Jadrankamenu u ponedjeljak je održan jednostani štrajk upozorenja zbog kašnjenja plaće i sve lošijeg poslovanja kamenoloma.

- Naš vlasnik koji je tvrtku doveo do ruba smrti, treba svoj put dovršiti u Remetincu - poručio je Orešaru u ime radnika Tonći Drpić, sindikalni povjerenik u Jadrankamenu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • rose2233 21.02.2011.

    Pozivamo sve hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata, sve hrvatske građane, posebno obespravljene radnike, seljake i domoljube, da se odazovu na javno iskazivanje nezadovoljstva jalovoj politici Vlade i Državnog odvjetništva RH prema hrvatskim braniteljima i vrednotama proizašlih iz Domovinskog rata kao i opčim nezadovoljstvom gospodarsko socijalnog stanja u koju je dovedena država. Prosvjed će se održati u subotu, 26. veljače 2011. godine u 13,00 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Prosvjed organizira Udruga hrvatskih branitelja 1990-1996 RH (UHB 1990-1996 RH) uz nazočnost ratnog ministra Ministarstva unutarnjih poslova RH Ivana Vekića, umirovljenog generala Željka Sačića, predsjednika Udruge branitelja logoraša Grada Zagreba i Zagrebačke županije Ilije Ačkara, pukovnika Petra Janjića - Tromblona, Borisa Prebega iz pokreta - "Stop progonu hrvatskih branitelja" te umjetnika Marka Perkovića Thompsona, Ivice Pepelka i Branka Čulića - Vukovarca i uz nazočnost brojnih velikana Domovinskog rata. Ovaj prosvjed je uvod u opći prosvjed svih hrvaskih branitelja. UDRUGA HRVATSKIH BRANITELJA 1990-1996 RH

  • p i j e v a c 21.02.2011.

    Boli njega kita za vas i jadrankamen,kao i sve novopečene bogataše.Glavno da su njemu puni džepovi...

Komentiraj...
Vidi sve komentare