To je to što me zanima!

Radnici Jadrankamena zbog HEP-a odgodili dolazak u Split

Trebali su preuzeti 10 službenih auta iz sjedišta Uprave u Splitu ali su dobili dojavu da im HEP dolazi isključiti struju. Moramo obraniti našu trafostanicu, rekao je Drpić
Vidi originalni članak

Radnici Jadrankamena iz Pučišća odgodili su za utorak ujutro najavljeni dolazak u Split kako bi preuzeli 10 službenih automobila tvrtke iz sjedišta Uprave u Poljičkoj ulici u Splitu.  

- Odlučili smo odgoditi jer smo dobili dojavu da djelatnici HEP-a stižu na Brač kako bi isključili struju Jadrankamenu. Nadamo se da nije lažna. Mi moramo obraniti našu trafostanicu - poručio je Tonči Drpić, predsjednik Nezavisnog sindikata Jadrankamena. 

Bračani su akciju odgodili za petak. Nadaju se kako će mirno dobiti ključeve službenih automobila i prevesti ih u maticu tvrtke u Pučišćima. 

Za vikend planiraju organizirati izložbu svih 31 službenih vozila Jadrankamena na Braču. 

U petak prosvjed: Traže plaće i službene aute

- U petak dolazimo na prosvjed u velikom broju sa ženama, djecom i starcima. Tražimo da nam se isplati plaća za studeni i uruče službeni auti - najavio je Drpić.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • neutral1 27.03.2012.

    Mislio sam ne komentirat jer je situacija tragična i tužna za sve radnike ali nemogu protiv sebe.Ukratko na Braču postoji poslovica koja kaže kada nekog pitaš do kada češ radit u Jadrankamenu,odgovor je dok ne sagradim kuću,evo nalio temelje,znači još pet godina!!! Šta hoću reći stime, svi mi koji imamo nekretninu na Braču znamo da se kamen već 50 godina kupuje od radnika a ne od firme, osobno sam dok smo gradili kuću 90% kamena i ja tako kupio u pola cijene,samo si morao najavit količinu mjesec unaprijed da dečki stignu "pripremit". Ako bi se malo novinari zainteresirali i pogledali kuće u vlasništvu radnika koji rade za plaču od cca 5 tisuća kuna,ostali bi iznenađeni pa odakle novci za tolike kuće i sve redom obložene u kamen. Nije u toj firmi baš sve kako se piše i radnici nose debeli krimen za sadašnje stanje. Pričamo mahom o mjestima oko Kamenoloma,znaći Selca,Sumartin,Povlja,Novo Selo,Pučišća odakle je većina radnika,a budimo realni tamo i nema baš turizma na nivou Bola pa da su gradili kuće za iznajmljivanje. Ovim komentarom ne želim nikog uvrijedit ili opravdat postupke lopovluka od strane Tuđmanovog pijuna Orešara.

  • papioo 27.03.2012.

    nemate šta najavljivat jer dok vi u split hep na brač podijelite se i uzmite svoje bar budite složni

  • JerkoKC 27.03.2012.

    Oni su uvidjeli da drugačije ne ide.

Komentiraj...
Vidi sve komentare