To je to što me zanima!

Radnici Kamenskog su prekinuli rad tražeći plaće

Obstavili su rad na sat vremena u tvornici za izradu odjeće u Zagrebu. Tražili su da im isplate plaće za rujan. Obećali su im pola plaće u petak
Vidi originalni članak

Prosječna plaća radnika u pogonu je 2000 do 2500 kuna na mjesec. Oni u Upravi imaju menadžerske ugovore i njihove su kudikamo više. U petak su radnici prestali raditi pa su izašli u krug tvornice kako bi upozorili Upravu da im isplati plaće za rujan, rekao nam je čitatelj 24sata koji je u petak snimio prosvjed radnika Kamenskog, tvornice za izradu odjeće i rublja iz zagrebačke Reljkovićeve ulice.
- Sat vremena radnici nisu radili, a onda je Uprava obećala isplatiti pola plaće za rujan u petak, a posla idući tjedan. Otišli su pregovarati s predstavnicima radnika. Ako nam idući tjedan ne stigne još pola plaće, opet ćemo prekinuti proizvodnju. Inače, ovakve polovične isplate traju već tri mjeseca - rekao nam je radnik Kamenskog d.d.
- Ne mogu ništa reći, jer sastanak Uprave i predstavnika radnika još traje - rekla nam je u petak popodne tajnica u Kamenskom d.d.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • drug Tito_1 23.10.2009.

    Kapitalizam je drugovi, iz mraka htjeli ste svjetlo, a to treba platiti,....

Komentiraj...
Vidi sve komentare