To je to što me zanima!

Radnici podigli i drugi šator, a direktor traži da se malo strpe

Ako radnici i pristanu pričekati pregovore, što će se teško dogoditi, direktorove planove da se nastavi poslovanje mogao bi omesti Trgovački sud u Splitu
Vidi originalni članak

Radnici 'Adria Čelika' podigli su i drugi šator pred pogonima čekajući da im Uprava isplati šest plaća ili tvrtka završi u stečaju. 

Direktor tvrtke Edgar Schumacher iz Njemačke im je poručio preko rukovodstva tvornice da se strpe još dva mjeseca jer navodno intenzivno pregovara s potencijalnim i ozbiljnim strateškim partnerom kako bi se proizvodnja, zaustavljena prošlog ljeta zbog dugova nabavljačima, osovila na noge.  

Ako radnici i pristanu pričekati pregovore, što će se teško dogoditi, direktorove planove da se nastavi poslovanje mogao bi omesti Trgovački sud u Splitu. 

Naime, 8. lipnja odlučiti će ide li Adria Čelik u stečaj kako je to zatražilo 89 od 190 zaposlenika radi namirenja svojih zaostalih plaća iz stečajne mase. Ode li Adria Čelik u stečaj, Schumacher će se moći pozdraviti s pogonima u Sućurcu i propasti će mu višemilijunska ulaganja. 

- Da radnici budu još dva mjeseca bez plaća, da nemaju što djeci dati jesti, to ne treba ni komentirati. Podigli smo i drugi šator jer očekujemo dolazak i drugih i obespravljenih i prevarenih radnika. Došli su nam iz Jadrankamena, a u srijedu očekujemo da nam se u šatoru pridruže i ljudi iz Kaštelanskih staklenika. Nije nam cilj da ovo bude masovno događanje, nego je ovo bio način da se napokon čuje da radnici Adria Čelika nisu šest mjeseci primili plaću - poručio je Zvonko Šegvić iz Nezavisnog sindikata Brodosplita koji zastupa i dio radnika željezare u Sućurcu.

Zbog velikih vrućina radnici se izmjenjuju u "šatorima gladi", kako su ih nazvali, a uvedena su i noćna dežurstva. Kao što pisali, odlučni su da ostanu do isplate plaća ili proglašenja stečaja tvrtke, a tvornica je stala s radom lani zbog niza dugova dobavljačima.


Idi na 24sata

Komentari 28

  • nnina7 19.05.2015.

    tužno i žalosno.

  • GJURO 19.05.2015.

    Zar ove jadne ljude Zoki još nije nazvao Šatorašima ?. Valjda se još nije sjetio. Bude, za koji dan,...

  • gunner07 19.05.2015.

    evo nam još šatoraša u državi..ali ovi su ipak posebni. oni bi štrajkali, ali neda im se stalno bit u šatorima, nego to odrađuju na smjene.. a u međuvremenu odmaraju doma i tove se u janjetini

Komentiraj...
Vidi sve komentare