To je to što me zanima!

Radnici propale Đakovštine opet u prosvjedu ispred tvrtke

Iz Koordinacije za zaštitu prava bivših radnika Đakovštine kažu da još nema rezultata oko problema isplate 26 milijuna kuna otpremnina za radnike Đakovštine
Vidi originalni članak

Oko 300 bivših radnika propale tvrtke Đakovština u 11 sati će se okupiti kod ulaza u tvrtku, najavili su u ponedjeljak na konferenciji Koordinacije za zaštitu prava bivših radnika. Stjepan Ljubej, iz Koordinacije, rekao je da ni tri tjedna nakon obećanja ministra Čobankovića da će problem isplate 26 milijuna kuna otpremnina biti riješen, rezultata nema. Ističe da će prosvjed miran, no spomenuo je da mogu prerasti u oštrije mjere radničke borbe, spomenuvši i štrajk glađu. Među radnicima koji čekaju otpremnine je i Osječanka Barica Janković (62).

- 15 godina sam radila u Đakovštini kao pekar-slastičar. Dobila sam otkaz dvije godine prije mirovine. Na  burzi sam imala pravo 13 mjeseci dobivati novčanu naknadu, ali sada već mjesecima nemam nikakva primanja. Dajem oglase u novine i radim  koje-kakve poslove pomoći po kućama. Primam socijalnu pomoć od 400 kuna koju su mi još i htjeli uzeti kada su saznali da čistim stubište jedne zgrade. Socijalna radnica me napala i istjerala iz ureda. Kaže mi što nisam otišla raditi na more, a meni su 62 godine. Degradirana sam i ponižena - kaže Barica koja kaže da joj sretan trenutak u danu kada na ulici naiđe na praznu plastičnu bocu koje sakuplja kako bi toga dana kupila kruh i mlijeko. Barica ima još pola godine do mirovine. Od Đakovštine čeka otpremninu od 30 tisuća kuna. Taj novac sada ne može niti zamisliti.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • kinezojapanac 11.10.2011.

    Evo dajte meni tu Đakovštinu kakva je sad i sve ljude koji su u njoj radili i garantiram da ću pokrenuti posao za mjesec dana i do smrti ga uredno voditi.

  • gogson00 11.10.2011.

    hdz=sdp volim hrvatsku!!!! :)

  • marin.0202 11.10.2011.

    Ljudi moji zakon je samo za velike zato treba po starome .Uzmite zakon u svoje ruke .

Komentiraj...
Vidi sve komentare