To je to što me zanima!

Radnici Uljanika sastali su se s Upravom: U utorak štrajkaju?

Radnici su nezadovoljni dosadašnjim radom Uprave ali i sindikata. Za utorak najavljeni štrajk najvjerojatnije će biti na radnim mjestima, a ne na ulici. Sve ovisi o dogovoru s Upravom
Vidi originalni članak

Oko 300-ak nezadovoljnih radnika Uljanika koji zbog neisplate plaće za prosinac planiraju štrajk, okupili su se u ponedjeljak spontano pred zgradom Uprave. To je, kako smo doznali, rezultat nezadovoljstva dosadašnjim radom Uprave ali i sindikata. Đino Šverko, predstavnik sindikata potvrdio je okupljanje te dodao da isto nije bilo organizirano od strane sindikata.

- U tijeku je sastanak s Upravom, a nakon toga će se znati više. Za sutra najavljeni štrajk radnika najvjerojatnije će biti na radnim mjestima, a ne na ulici, ali još ne znamo sve detalje. Sve ovisi o dogovoru s Upravom - rekao je Šverko.

Nekolicina radnika nam je kratko kazala da su se radnici spontano organizirali preko društvenih mreža, te izašli pred Upravu.

- Valjda ćemo znati više danas jer je uprava sazvala u 13 sati skup radnika na otoku u Uljanik - rekao je jedan radnik. 

Vlada je na sjednici 11. siječnja ovlastila Ministarstvo financija da u ime RH izda državno jamstvo u iznosu od 96 milijuna eura za kreditno zaduženje Uljanika radi provedbe sanacije i financijske konsolidacije  Jamstvo postaje aktivno tek odobrenjem  Europske komisije.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • ljubica ljubičica_1 24.01.2018.

    Zar Uljanik nije privatna firma?Zašto ja kao porezni obveznik da im dajem novac.Triba ukinut sva brodogradilišta jer su nerentabilna i donose samo gubitke.

  • Velečasni 1 23.01.2018.

    Država koja je jedan od vlasnika Uljanika, ne samo da nije isplatila plaće radnicima,već je poslala interventnu policiju na njih iako je štrajk bio unutar kruga Uljanika a ne na javnoj površini.

  • Velečasni 1 22.01.2018.

    EK ovakve financijske injekcije ne odobrava niti jednom evropskom brodogradilištu, pa tako vjerojatno neće ni Uljaniku. Znači,plaća neće biti, naime...uprava Uljanika nema ni za kvalitetan otrov da se samoubije a kamoli za plaće, ili ne daj Bože redovno poslovanje. Čini se da Uljanik dolazi svom kraju, jer sa ovakvom upravom ne može konkurirati jeftinijoj dalekoistočnoj konkurenciji. Inače, Uljanik se sistematski uništava od 91g. a ovo je samo finale,usprkos redovnim državnim subvencijama do sada. Subvencija više neće biti i to će razgolititi svu nesposobnost prijašnjih i sadašnje uprave.

Komentiraj...
Vidi sve komentare