To je to što me zanima!

Radovan Karadžić je 2006. godine ljetovao na Čiovu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Na Čiovu se odmarao deset dana. Britanski Daily Telegraph tvrdi kako je Karadžića cinkao Ratko Mladić koji ovako želi izbjeći suđenje u Haagu
Vidi originalni članak

Životna krilatica: “Uvijek ima pomoći” na internet-stranici dr. Dabića trebala bi privući ljude željne ozdravljenja i drukčijeg pogleda na život. Osmislio je program pomoći bolesnima i nazvao ga David wellbeing program. Uz pomoć u liječenju depresije, dijabetesa, astme, epilepsije, spolnih smetnji i drugih bolesti, dr. Dabić nudi na prodaju i svoje proizvode. Harmonizer bioenergije ili “velbing”, kako je Dabić tj. Karadžić nazvao metalni privjesak, svojim djelovanjem kupcima bi trebao pomoći u čišćenju i otvaranju čakri. Rabeći takve privjeske različitih veličina, bolestan čovjek trebao bi se osjećati sve bolje, a bolest bi uskoro trebala nestati. Kako bi pacijent što prije ozdravio, preporučljivo je i da kupi zlatna raspela. Na internet-stranici psy-help-energy.com Karadžić nije naveo cijene svojih proizvoda, no na nekoliko je mjesta istaknuo brojeve mobilnih telefona kojima se služio. Napisao je kako mu u liječenju raznih bolesti pomažu vodeći srpski stručnjaci iz područja medicine, kvantne fizike, akupunkture... Nije naveo imena.

KARADŽIĆ JE LJETOVAO NA ČIOVU
"Lep vam je hram, dobra crkva", rekao je Radovan Karadžić, maskiran kao Dragan Dabić, dok je sam ljetovao u Okrugu Gornjem na otoku Čiovu. Posjetio je i tamošnju crkvu Sv. Križa. Karadžić je odsjeo u apartmanu, a domaćini žele ostati anonimni.
- Obitelj koja mi je to ispričala sjetila ga se baš zbog čudne rečenice o crkvi - rekao nam je izvor s otoka, koji također želi ostati anoniman. Karadžić je krajem ljeta 2006. na Čiovu odmarao 10 dana. Kupao se i uživao u ljepotama Čiova. Sličnost bradonje od prije dvije godine i uhićenog Karadžića s televizije nagnala je domaćine da provjere knjigu gostiju. Vidjeli su ime Dragan Dabić.

STRAH I RIZIK BILI SU MU DRAŽI OD IZOLACIJE
Karadžić je iznimno inteligentan i lukav, svjesno manipulira ljudima, a njegovo psihijatrijsko znanje bitno mu je pomoglo u cijeloj priči, ističe psihijatar prof. dr. Vlado Jukić. Odabir zanimanja alternativnog liječnika u skladu je s Karadžićevom izobrazbom i vokacijom. Boemski, umjetnički izgled također je u skladu s njegovom prirodom i afinitetom prema pjesništvu, a najlakše mu je bilo identificirati se upravo s tom ulogom u kojoj je mogao slobodno živjeti, kaže dr. Jukić. Inače, Karadžića su mnogi godinama znali kao čovjeka koji opsesivno grize nokte do krvi i redovito skriva izgrižene prste kako ih nitko ne bi vidio. Navodno je kao dječak mokrio u krevet.

NIJE SE ŠIŠAO NI BRIJAO KAO NI SADDAM
Saddam Hussein je za 270 dana skrivanja od Amerikanaca “odnjegovao” dugu, sijedu bradu i pustio malo dužu kosu. Saddam je to učinio, prije svega, zbog nehigijenskih uvjeta u kojima je živio. Karadžić je bradu i kosu pustio zbog dramatične promjene izgleda koja ga je štitila od prepoznavanja.

KARADŽIĆA CINKAO RATKO MLADIĆ?
Radovana Karadžića, alias Dragana Dabića, uhitili su po dojavi njegova dugogodišnjeg suradnika i također bjegunca generala Ratka Mladića, tvrdi birtanski Daily Telegraph. Britanci se pozivaju na informatora bliskog njemačkoj tajnoj službi BND. Mladić želi svim silama izbjeći izručenje Haagu i isposlovati da se preda i da mu se sudi u Srbiji. Tamo će, vjeruje, bolje proći na suđenju. Kako bi to postigao, cinkao je nekadašnjeg nadređenog i prijatelja Radovana Karadžića, i spremio ga iza haških rešetki.
Karadžić je, kako javlja HRT, uzeo identitet Dragana Dabića s mjestom prebivališta u Dvoru na Uni.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Inkoba 24.07.2008.

    13 godina vucati se slobodno, redovno ici na more imati ordinaciju alternativne medicine i svalerku, moram priznat da je luvak do srzi. Sad sto postoje sumlje da to nije pravi Karadzic i nemora da bude, ovome neka sude za zlocin nad Bosnjacima i Hrvatima, a onda automatski unistiti RS zauvjek. To i jeste cilje zavrsiti deyton i unistiti entite srpski.

  • user_3340 24.07.2008.

    Bilo bi lijepo da se javi netko i koga je lječio, da vidimo jel to zbilja i uspio.. ne? ako se bavio aternativnom medicinom..

  • sarajlija32 24.07.2008.

    Mislim da su poturili nekog covjeka,cisto sumnjam po slici da je karadzic za 13god mogao da se facom onako promjeni to je nemoguce,mislim da je ovo za karadzice,cjela obmana srbije u javnosti..jednostavno zele da prikriju trag pravom Radovanu Karadzicu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare