To je to što me zanima!

Vodni val prolazi Posavinom: Rajevo Selo štiti tek prednasip

Županjskom Posavinom, koju je u svibnju pogodila katastrofalna poplava, prolazi vodeni val rijeke Save. Vodostaj je trenutno na 770 cm. Drava kod Osijeka pada
Vidi originalni članak

Vodeni val Savom prolazi županjsku Posavinu, koju je pogodila katastrofalna poplava u svibnju.  Rijeka stagnira na očekivanome vodostaju od oko 770 centimetara. Mještane Rajeva Sela štiti samo prednasip koji može izdržati vodostaj Save od 970 centimetara. 

Popravak probijenoga dijela glavnog nasipa još traje zbog loših vremenskih uvjeta, piše HRT

Vodostaj Drave polako opada

Vodostaj Drave u donjem toku, od Donjeg Miholjca do Osijeka, polako opada. U nedjelju je najteže bilo u vikend-naselju Karašici, nekoliko kilometara uzvodno od Osijeka. Zečji nasip pukao je na nekoliko mjesta, pa je naselje spašavalo 700 ljudi.

U nedjelju popodne na područje Karašice upućeno je dodatnih 120 vojnika, pa je na terenu ukupno bio 351 vojnik. Vojnici su radili na punjenju i ugradnji u nasipe 3000 vreća s pijeskom, te na nadzoru, utvrđivanju i popravku nasipa. Dio snaga angažiran je i na izradi čvrstog prijelaza na raskvašenom terenu, kako bi se omogućilo kretanje kombinirki za prijevoz vreća s pijeskom do nasipa.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Gordana Firšt 22.09.2014.

    VODENI ili VODNI val će nas sve uništiti, bili mi uz Savu, Dravu ili na Markovu Trgu! Nikog ne zanima ovo stanje, a da ga i zanima, nema se novaca. I tako svi mi lijepo u mulj.

  • jožek2 22.09.2014.

    Nasip u Rajevu selu stvarno se nije mogao do sada izgraditi i popraviti zbog vremenskih neprilika, jer strojevi i meghanizacija su ponekad ostajali i zaglibljeni u blatu i kaljuži i nemočni da prije to kvalitetno poprave , pa valjda neće opet mještani doživjet katastrofu,.

  • AUSSIE 22.09.2014.

    Sada dolazi suho vrijeme pa ne moraju žuriti sa nasipom,bit će do godine,nismo mi Japanci da popravimo nešto za 10 dana.Polako ima vremena.Još se treba slikati po nasipima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare