To je to što me zanima!

Iz utrke za Imunološki zavod ispali Luka Rajić i Ivo Usmiani

Luka Rajić i njegova tvrtka PharmaS, te Ivo Usmiani sa svojim Jadranskim galenskim laboratorijem iz Rijeke odustali su od kupnje Imunološkog zavoda
Vidi originalni članak

Samo nekoliko sati prije isteka roka da se predaju obvezujuće ponude za kupnju dionica Imunološkog zavoda i dokapitalizaciju društva, iz trke je ispao i Luka Rajić sa svojom farmaceutskom tvrtkom PharmaS

- Uvjeti natječaja, aktualno operativno i financijsko stanje u Društvu, nerazriješena bitna pitanja u poslovanju, kao i kvaliteta raspoloživih podataka nažalost nisu ostavljali minimalan prostor za poslovno opravdan i tržišno ostvariv plan ulaganja otkupa dionica i dokapitalizacije Imunološkog zavoda, naveli su u svom priopćenju. 

Iako se do ovog poteza spekuliralo da je on najizgledniji budući vlasnik Imunološkog jer već ima proizvodne pogone u koje bi se jednim dijelom mogla nastaviti proizvodnja Imunološkog zavoda, čini se kako su problemi vezani uz Imunološki mnogo ozbiljniji. 

Goran Kovačić/PIXSELL

Nakon dubinske analize u utorak je od daljnje priče s Imunološkim ispao i Ivo Usmiani sa svojim Jadranskim galenskim laboratorijem iz Rijeke. U razgovoru za 24sata rekao je da je od svega odustao jer su neki od uvjeta natječaja bili nerealni, prije svega to da se u godini dana moraju izgraditi novi pogoni.

- Prvi put dobili smo priliku da dubinski snimimo tvrtku i da sagledamo tehnologiju, planove proizvodnje, da analiziramo materijalnu i nematerijalnu bilancu tvrtke. Stav mog projektnog tima, u kojem su iznimni stručnjaci, bio je da možda ne idemo dalje jer ne možemo zadovoljit kriterij da u godini dana izgradimo tri nova proizvodna pogona. Potrebno je najmanje dvije do tri godine da se napravi studija izvedivosti, isprojektiraju pogoni, a onda da se dobiju validacije i svi certifikati - izjavio je Usmiani. 

Zapravo, prema njemu, čitav natječaj je na nerealnim osnovama što je potvrdila i sindikalna povjerenica energetike, kemije i nemetala u Imunološkom Zavodu Lidija Jagarinec.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • liliana 27.03.2015.

    Da mi je samo jedan dan proživjeti uz normalne političare u ovoj zemlji.

  • liliana 27.03.2015.

    Jadna je to država gdje je jedan Rajić milijarder.

  • liliana 27.03.2015.

    Pa poklonite Rajiću imunološki kako ste mu poklonili i Dukat.

Komentiraj...
Vidi sve komentare